Flag

Valentinovska torta

oko 16 komada
Srednje teško
40
Fini čokoladni kolač sa srcima za Dan zaljubljenih
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Kalup u obliku srca 24 cm

Sastojci

Biskvit
220 gglatkog brašna
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
180 gšećera
3jaja (veličine M)
250 gkiselog vrhnja
50 gtamne čokolade (naribana)
Glazura
85 mlvode
60 gšećera
200 gtamne čokolade (sitno sjeckane)
Ukrašavanje
oko 100 gmarcipan mase
maloDr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
1

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i pudingom u prahu i stavite u posudu. Dodajte šećer, jaja i kiselo vrhnje i mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Kuhačom umiješajte ribanu čokoladu. Stavite smjesu u namašćen kalup u obliku srca (ø 25 cm)  i poravnajte.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Ostavite kolač da se ohladi u kalupu i izvadite ga.

2

Glazura

Vodu sa šećerom miješajući zakuhajte i kuhajte sve dok se šećer ne otopi. Maknite sa štednjaka, dodajte čokoladu i miješajte tako dugo dok glazura ne postane sjajna. Premažite kolač glazurom.

3

Ukrašavanje

Marcipan i crvenu jestivu boju mijesite sve do željene nijanse, razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu i izrežite srca po želji.
 
Nekoliko srca premažite s malo vode i s jedne strane utisnite u šećer. Tortu ukrasite srcima od marcipana.