Flag

Uskrsna Pavlova mini torta

oko 12 komada
Srednje teško
160
Što ćemo staviti u naša beze gnijezda? Ukusnu kremu i fino voće
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Beze gnijezda mogu se pripremiti već dan ranije. U tom slučaju čuvajte ih u dobro zatvorenoj limenci.
Recipe Tips
Za izradu beze gnijezda možete koristiti Dr. Oetker Beze kore
Recipe Tips
Za mramorni efekt može se u kremu od sira lagano umiješati malo Dr. Oetker crvene jestive boje.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Beze
6bjelanjka
2 prstohvatasoli
250 gšećera
2 žličiceDr. Oetker Original Gustina
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (zelena, žuta, crvena, plava)
Nadjev
125 gmilerama (oko 45 m.m.)
200 gsirnog namaza (Philadelphia®)
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
60 gdžema od malina
Za ukrašavanje
oko 12malina
oko 24čokoladnih bombona (u obliku jaja)
25 gpistacija (sjeckanih)
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 120 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 100 °C

2

Beze

Bjelanjak i sol istucite u zdjeli mikserom (metlicama) na najvećoj brzini u vrlo čvrsti snijeg. Pomiješajte šećer i gustin. Mješavinu polako usipavajte u snijeg i istucite vrlo čvrstu smjesu. Stavite nekoliko kapi crvene jestive boje na smjesu i oprezno izmiješajte tako da dobijete mramornu strukturu. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku velike zvijezde (ø oko 12 mm). Na lim za pečenje istisnite oko 12 krugova (ø oko 7 cm) i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 120 Minute


Isključite pećnicu. Beze gnijezda ostavite da odstoje preko noći u pećnici kako bi se „dodatno osušila“.

3

Nadjev

Mileram, sirni namaz, koricu limuna i džem izmiješajte u glatku smjesu. Raspodijelite smjesu po beze gnijezdima.

4

Ukrašavanje

Proberite maline. Tortice ukrasite malinama, čokoladnim jajima i pistacijama i odmah poslužite.

  • Beze gnijezda mogu se pripremiti već dan ranije. U tom slučaju čuvajte ih u dobro zatvorenoj limenci.
  • Za izradu beze gnijezda možete koristiti Dr. Oetker Beze kore
  • Za mramorni efekt može se u kremu od sira lagano umiješati malo Dr. Oetker crvene jestive boje.