Flag

Tortice od vanilije

oko 12 komada
Srednje teško
60
Hrskave tortice od lisnatog tijesta, nadjevene kremom od vanilije – ovaj portugalski specijalitet idealan je kao desert.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

kalup za muffine
malomasnoće
Lisnato tijesto
250 gduboko zamrznutog lisnatog tijesta
Krema od vanilije
30 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
500 mlmlijeka
Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
150 gšećera
6žumanjka (veličine M)
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Otopite komade lisnatog tijesta prema uputama na omotu. Namastite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 250 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 230 °C

2

Krema od vanilije

Postupno pomiješajte gustin s 5 žlica mlijeka. Štapić vanilije razrežite po dužini i ostružite unutrašnjost štapića. Gustin, preostalo mlijeko, šećer, jezgru štapića i žumanjak metlicom za snijeg pomiješajte u loncu i stalno miješajući zakuhajte. Nakon što kratko provrije, ostavite da se ohladi, povremeno miješajući.
 

3

Lisnato tijesto

Lisnato tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u pravokutnik (oko 30 x 20 cm). Lisnato tijesto s kratke strane usko namotajte. Narežite rolu na 12 jednakih ploški. Ploške tijesta razvaljajte jednu za drugom na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u krugove (promjera 10 cm) i obložite kalup za muffine lisnatim tijestom. Kremu ravnomjerno raspodijelite po udubljenjima za muffine. Stavite kalup u rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute


Tortice od vanilije zvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.