Flag

Torta s malinom i kremom od maslaca

oko 12 kriške
Teško
60
Ukusna torta s džemom od malina, kremom od maslaca i ombre efektom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
200 gmaslaca
175 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
4 komjaja
200 gpšeničnog brašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema od maslaca
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
80 gšećera
500 mlmlijeka
250 gmekog maslaca
Ostalo
oko 5 žlicedžema od malina
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Crvena boja za kolače (Rosa)
1 nekolikoDekor Jestivi leptirići
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače (Rosa)
Picture - Dekor Jestivi leptirići
1

Priprema

Obložite kalup za pečenje papirom za pečenje. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema tijesta

U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, bourbon vanilin šećer i sol dok ne nastane jednolična masa. Umiješajte svako jaje oko ½ minute na najvišoj razini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te kratko umiješajte na srednjoj brzini. Ulijte tijesto u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute

3

Kuhanje pudinga

U međuvremenu pomiješajte prašak za puding s 80 g šećera za kremu od maslaca. Postupno umiješajte najmanje 6 žlica mlijeka dok smjesa ne postane glatka. Preostalo mlijeko zakuhajte, maknite sa štednjaka i pjenjačom umiješajte izmiješani prah. Puding kuhajte najmanje jednu minutu uz miješanje. Puding stavite u zdjelu za miješanje, površinu pudinga direktno prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

4

Izvadite kolač iz kalupa i prevrnite ga na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

5

Kolač vodoravno prerežite na pola kako bi dobili dva biskvita. Stavite donji sloj na tanjur za torte.

6

Priprema kreme od maslaca

Omekšali istucite mikserom. U ohlađeni puding dodajte žlicu po žlicu pazeći da maslac i puding budu sobne temperature. Pola kreme ostavite sa strane. Na donju koru rasporedite polovinu preostale kreme. Voćni namaz stavite u vrećicu za zamrzavanje ili ukršavanje, odrežite mali kut i rasporedite po kremi. Postavite drugu polovicu i ponovite prethodni postupak.

7

Ukrašavanje

Preostalu kremu podijelite na trećine. Prvu trećine kreme ostavite neoobojanu. Drugu trećinu obojite u blago ružičasto s nekoliko kapi prehrambene boje. Treću trećinu obojite malo jače. Tortu namažite tankim slojem kreme koju ste spremili, počevši od svijetle kreme na vrhu i gornjem rubu. Izgladite tortu sa slastičarskom kartom ili paletom za kolače, zamagljujući slojeve boje. Kolač ohladite najmanje 2 sata. Prije posluživanja na tortu stavite leptiriće.