Flag

Torta s lisnatim tijestom i jagodama

8 komada
Lagano
35
Mala torta od lisnatog tijesta s kremom od jogurta
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Lisnato tijesto
1 pakiranjelisnatog tijesta (275 g)
Krema od jogurta
250 gjogurta
70 gšećera u prahu
sok od 1 limuna
1 ½ omotaDr. Oetker Kremfixa
180 mlhladnog tučenog vrhnja
Za nadjev
250 gjagode (narezanih na ploške)
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Lisnato tijesto

Lisnato tijesto odmotajte, izrežite dva kruga (Ø 18 cm) i stavite na lagano namašćen lim za pečenje. Ostatak tijesta ravno odrežite, narežite na pravokutnike, dijagonalno prepolovite i stavite na lim za pečenje. Lisnato tijesto dobro izbodite vilicom.

2

Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

3

Krema od jogurta

Za kremu pomiješajte jogurt, šećer u prahu, sok od limuna i Kremfix te umiješajte tučeno vrhnje. Polovicu kreme žlicom raspodijelite po jednoj podlozi od lisnatog tijesta i nadjenite s pola jagoda. Na to stavite drugo lisnato tijesto, po njemu raspodijelite preostalu kremu i nadjenite ostatkom jagoda. Tortu ostavite oko pola sata na hladnom.

4

Za nadjev

Prije posluživanja, nadjenite tortu po želji, komadima lisnatog tijesta i jagodama.