Flag

Torta s jagodama i kremom od kakaa

10 - 12 komada
Srednje teško
80
Torta od Brownies mješavine s kremasto-voćnim punjenjem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 22 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto
1 pakiranjeDr. Oetker Brownies
3jaja (veličina M)
50 mlvode
100 mlulja (npr. suncokretovo ulje)
Nadjev
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
50 gDr. Oetker Kakaa za kolače
70 gšećera (smeđeg)
200 mlmlijeka
500 gjagode
100 mllikera od jaja
300 gslatkog vrhnja za šlag (hladnog)
Za ukrašavanje
40 gšećera (smeđeg)
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Kalup za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 160 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 140 °C

2

Tijesto

Uspite mješavinu za kolač u posudu, dodajte jaja, ulje i vodu. Pjenjačom sve dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup i stavite ga u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Uklonite obruč kalupa i istresite pečeno tijesto na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za torte i ostavite da se kolač ohladi.

3

Nadjev

Želatinu namočite prema uputama na omotu. Pomiješajte kakao sa šećerom i mlijekom u loncu i zakuhajte, stalno miješajući. Maknite lonac sa štednjaka, želatinu lagano istisnite i miješajući otopite u smjesi. Sve zajedno stavite da se ohladi i povremeno promiješajte. U međuvremenu operite i očistite jagode te ih prepolovite po dužini.

4

Umiješajte liker od jaja u ohlađenu kakao smjesu. Istucite vrhnje za šlag i umiješajte ga. Papir za pečenje uklonite s kolača. Okrenite kolač i prerežite ga na 2 dijela. Donji sloj stavite na pladanj za torte, namjestite prsten za torte oko njega i premažite s 2 žlice nadjeva.

5

Jagode gusto poredane utisnite u kremu uz prsten tako da je razrezana površina okrenuta prema van. Ostale jagode raspodijelite po kremi s razrezanom površinom prema dolje. Dodajte ostatak kreme i poravnajte. Gornji sloj kolača razmrvite u posudi i pomiješajte s ribanom čokoladom (iz mješavine za kolač). Raspodijelite po torti i lagano pritisnite. Tortu najmanje 2 sata ostavite u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Podlogu ili dasku obložite papirom za pečenje. Šećer karamelizirajte u malom loncu na srednjoj temperaturi sve dok ne postane svijetlo smeđi i drvenom žlicom ili špatulom razmažite u tankom sloju po papiru. Karamel ostavite da se ohladi.

7

Prsten za torte pažljivo odvojite nožem i uklonite. Karamel izmrvite koristeći papir za pečenje i neposredno prije posluživanja raspodijelite po torti.