Flag

Torta od jabuka, prekrivena

oko 16 komada
Srednje teško
60
Sočni voćni kolač s hrskavim prhkim tijestom i puno ukusnog nadjeva od jabuke i grožđica.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Uz prekrivenu tortu od jabuka izvrsno ide tučeno vrhnje s aromom vanilije ili kugla sladoleda od vanilije.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (promjera 26 cm)
malomasnoće
Nadjev od jabuka
2 kgjabuke
100 ggrožđica
100 gšećera
½ žličicamljevenog cimeta
5 kapiDr. Oetker Arome ruma
Prhko tijesto
300 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
1bjelanjak (veličine M)
150 gmekog maslaca ili margarina
Za premazivanje
1žumanjak (veličine M)
1 žlicamlijeka
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Nadjev

Jabuke ogulite i narežite na komade. Jabuke, grožđice, polovicu šećera i cimet propirjajte miješajući u loncu, potom ostavite da se malo ohladi i začinite s aromom i ostatkom šećera. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte i više puta probodite vilicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici i kratko pecite. Ostatak tijesta omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite na hladno.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Dvije trećine tijesta koje ste stavili na hladno razvaljajte na veličinu kalupa za torte. Od ostatka tijesta oblikujte valjak. Valjak stavite kao rub na prethodno ispečenu podlogu i utisnite, tako da dobijete rub visine oko 3 cm. Nadjev od jabuka stavite na podlogu i malo poravnajte. Pokrov od prhkog tijesta lagano namotajte na valjak za tijesto i potom na nadjevu od jabuka ponovno odmotajte. Utisnite tijesto na rubu.

4

Premazivanje

Istucite žumanjak s mlijekom, premažite pokrov od prhkog tijesta i više puta probodite vilicom. Stavite kalup za tortu na rešetku u pećnici i pecite na istim postavkama temperature.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

5

Kalup za tortu stavite na kuhinjsku rešetku. Nožem odvojite obruč i skinite ga. Ostavite tortu od jabuka da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

  • Uz prekrivenu tortu od jabuka izvrsno ide tučeno vrhnje s aromom vanilije ili kugla sladoleda od vanilije.