Flag

Tart s kremom od vanilije i kruškama

12 komada
Srednje teško
100
Slasni, prhki tart s nježnom kremom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
200 gbrašna
50 gšećera u prahu
80 gmaslaca (hladnog)
1jaje
1 žličicakiselog vrhnja 18% m.m.
1žumanjak
Krema od vanilije
500 gkrušaka
1 pakiranjeDr. Oetker Vanilija štapića
400 mlvrhnja za šlag 30% m.m.
2žumanjka
40 gšećera
1 žlicabrašna
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapića
1

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte brašno sa šećerom u prahu. Dodajte hladni maslac narezan na kockice, jaje i kiselo vrhnje. Sve brzo zamijesite. Omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta da se ohladi. Potom razvaljajte tijesto i oblijepite njime kalup za tart promjera 23 cm. Pripremljeno tijesto stavite u zamrzivač na 10 minuta.

2

Pečenje

Stavite smrznuto tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C


Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, premažite žumanjkom i vratite u pećnicu na 3 minute. Zatim izvadite tijesto i ostavite ga da se potpuno ohladi.

3

Krema od vanilije

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Kruške ogulite, prerežite na pola, izdubite jezgru i lagano ih izrežite. Vanilija štapić razrežite po dužini i žličicom izvadite sjemenke. U lonac stavite vrhnje, žumanjke, šećer i pšenično brašno i sve pomiješajte. Dodajte sjemenke i ostatak vanilija štapića. Podgrijavajte na laganoj vatri neprestano miješajući pjenjačom dok se krema ne zgusne. Dio kreme rasporedite na tijesto. Rasporedite kruške s prorezima prema gore. Prelijte ih ostatkom kreme od vanilije.

4

Stavite kolač u prethodno zagrijanu pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 160 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C


Pečenu tart ostavite da se potpuno ohladi, a potom ga stavite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se ohladi. Poslužite ohlađeno.