Flag

Srca s bademima i marelicama

oko 8 komada
Lagano
20
Kolačići od dizanog tijesta s marelicama i bademima
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za nadjev, kremu možete staviti u vrećicu za zamrzavanje, odrezati jedan kut i naštrcati na kolačiće.
Recipe Tips
Ako nemate svježih marelica, pripremite recept s 1 limenkom kompota od marelica (ocijeđena masa 480 g).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim
papir za pečenje
Za posipanje
50 gDr. Oetker Badem listića
Nadjev
400 gmarelica
200 gDr. Oetker Marcipan mase
125 gsvježeg posnog sira
Dizano tijesto
375 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Garanta za dizano tijesto
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gmekog maslaca ili margarina
125 gsvježeg posnog sira
1jaje (veličine M)
Za aprikotiranje
2 žlicedžema od marelica
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

U obloženoj tavi prepržite bademe na slaboj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Ostavite ih da se ohlade na tanjuru. Marelice operite, prepolovite i otkoštite. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Nadjev

Sirovi marcipan narežite na komadiće i stavite u posudu. Dodajte svježi kravlji sir i sve izmiješajte mikserom (metlicama).

3

Dizano tijesto

U posudi pažljivo izmiješajte brašno s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) u otprilike 2 min. od svega izradite glatko tijesto. Od tijesta, na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, oblikujte valjak koji ćete izvaljati na debljinu od 1 cm. Pomoću kalupa za srca (Ø 10 cm) izrežite srca i položite ih na lim. Kremu ravnomjerno raspodijelite po njima, pri tome ostavljajući slobodan rub od gotovo 1 cm. Položite na kremu polovice marelica sa zaobljenom stranicom prema gore i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

4

Aprikotiranje

Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače. Džem od marelica protisnite kroz sito, stavite u lončić i kratko zakuhajte. Premažite srca vrućim džemom, pospite bademima i ostavite da se ohlade.

  • Za nadjev, kremu možete staviti u vrećicu za zamrzavanje, odrezati jedan kut i naštrcati na kolačiće.
  • Ako nemate svježih marelica, pripremite recept s 1 limenkom kompota od marelica (ocijeđena masa 480 g).