Flag

Slojevite kocke s glazurom

14 - 28 komada
Lagano
60
Sočni kolačići preliveni čokoladnom glazurom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolačići se mogu premazati i bijelom kuvertirom.
Recipe Tips
Kolačići se mogu čuvati oko tjedan dana u dobro zatvorenoj kutiji.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za četvrtast kalup za pečenje (25 x 11 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
2bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
125 gmaslaca ili margarina (mekog)
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
2žumanjka (veličine M)
3 žliceruma
125 gpšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Glazura
oko 150 gtamne čokolade
1 žličicaulja (npr. suncokretovog ulja)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu na funkciji roštilja zagrijte na temperaturu od približno 200 °C (pridržavajte se i uputa proizvođača).

2

Biskvit

Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaje miješajući ga oko ½ minute na najvećoj brzini. Postupno dodajte žumanjke i rum. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte u tijesto.

3

Lopaticom za tijesto premažite oko 2 žlice tijesta ravnomjerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u pećnicu (razmak između grijača roštilja i sloja tijesta trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj tijesta dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Vrijeme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minute.

4

Kalup izvadite iz pećnice i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovno 2 žlice tijesta. Kalup ponovno stavite u pećnicu na funkciju roštilja i na taj način potrošite cijelu smjesu.

5

Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ruba, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač narežite na kocke, po 4x3 cm. Želite li dobiti trokute, dijagonalno prepolovite kocke.

6

Glazura

Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom djelomično premažite kolače ili je žlicom raspodijelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne.

  • Kolačići se mogu premazati i bijelom kuvertirom.
  • Kolačići se mogu čuvati oko tjedan dana u dobro zatvorenoj kutiji.