Flag

Punjeni kruh

oko 14 komada
Lagano
55
Punjeni kruh s hrenovkom za snack
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kruh je najbolje poslužiti svjež.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za kruh u obliku zvijezde (Ø 8 cm, dužina 22 cm)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Tijesto
oko 130 gkrumpira
1mladi luk
200 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1jaje (veličina M)
3 žlicevode
3 žliceulja (npr. maslinovog)
½ žličicasoli
maloribanog muškatnog oraščića (svježi)
Ostalo
1hrenovka (otprilike 22 cm)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Skuhajte krumpire. Kalup za kruh i poklopce namastite i pobrašnite. Operite mladi luk i narežite na kolutiće. Krumpire ogulite, zgnječite vilicom i odvažite 100 g. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Tijesto

U posudi za miješanje pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke, osim mladog luka. Sve izmiješajte mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj brzini, a zatim na najvišoj izradite glatko tijesto. Naposljetku umiješajte kolutiće luka te na pobrašnjenoj površini oblikujte valjak dužine 22 cm.

3

Valjak pritisnite da bude širok otprilike 8 cm. Položite hrenovku po duljini na sredinu tijesta, preklopite i pritisnite. Valjak od tijesta stavite u kalup i stavite poklopce. Položite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Skinite poklopce, kruh pažljivo izbacite iz kalupa i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

  • Kruh je najbolje poslužiti svjež.