Flag

Muffini s medom

oko 12 komada
Lagano
60
Sočni i mekani muffini od dizanog tijesta s nadjevom od meda, punjeni puding kremom s tučenim vrhnjem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za muffine (za 12 muffina)
malomasnoće
Dizano tijesto
50 mlmlijeka
100 gmaslaca ili margarina
250 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2jaja (veličine M)
Nadjev
25 gmaslaca
25 gšećera
1 žlicameda
50 ghladnog tučenog vrhnja
70 gDr. Oetker Badem listića
Punjenje
½ omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
100 mlmlijeka
200 ghladnog tučenog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno izmiješajte u posudi mikserom (lopaticama) u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu namastite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

3

Nadjev

Sve sastojke zakuhajte miješajući u loncu. Nastavite miješati i kuhajte smjesu 2 minute. Stavite je potom sa strane. 

4

Dignuto tijesto pomoću 2 žlice raspodijelite po kalupima za muffine. Tijesto malo spljoštite, više puta probodite vilicom i po tome ravnomjerno raspodijelite nadjev od badema. Stavite na rešetku u pećnicu. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Muffine oštrim nožem oprezno odvojite od ruba kalupa i ponovno, ukoliko su pali, utisnite bademe. Muffine odmah izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

5

Muffine jednom vodoravno prerežite i donje polovice stavite na pladanj ili veliku dasku. 

6

Punjenje

Puding kremu za pečenje pripremite prema uputama na omotu, ali sa 100 ml mlijeka i 200 g tučenog vrhnja. Kremu pomoću žlice raspodijelite po donjim polovicama. Stavite gornje polovice na kremu i do konzumacije držite u hladnjaku.