Flag

Ljetni džem od jagoda i ogrozda

oko 6 staklenki po 200 ml
Srednje teško
40
Ljeto pozdravlja
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto ogrozda možete upotrijebiti ribizl ili grožđe.
Recipe Tips
Također možete najprije skuhati džem od ogrozda, a poslije toga džem od jagoda.
Recipe Tips
Umjesto Džemfixa Extra 2:1 i 500 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gjagode (izvagati pripremljene)
oko 1 kgogrozda
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 omotDr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
500 gšećera
1

Priprema

Jagode operite, očistite, izradite od njih pire i izvažite 500 g. Ogrozde operite, očistite, izradite pire, protisnite kroz sito i izvažite 500 g.


Postupak

Najprije stavite jagode u lonac i dobro izmiješajte s 1/2 omota Finesse arome, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se hladi najmanje 35 min. Za pripremu džema od ogrozda, kuhajte isto kao i u pripremi džema od jagoda s Finesse aromom, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Pažljivo ulijte u staklenke. Staklenke odmah zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®).

  • Umjesto ogrozda možete upotrijebiti ribizl ili grožđe.
  • Također možete najprije skuhati džem od ogrozda, a poslije toga džem od jagoda.
  • Umjesto Džemfixa Extra 2:1 i 500 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1.