Flag

Kuglof s vinom

oko 16 komada
Lagano
40
Sočan kuglof od badema i čokolade preliven crvenim vinom - idealna kombinacija za Božićni desert
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Kalup za kuglof (promjera 22 cm)

Sastojci

Potrebno
malomasnoće
Tijesto
300 gmekog maslaca (ili margarin)
150 gšećera
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
2 žliceruma
5jaja (veličine M)
300 gpšeničnog brašna
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
1 žličicacimeta
125 mlcrnog vina
100 gsjeckanih badema
150 gDr. Oetker Ribane tamne čokolade
Preljev
200 gšećera u prahu
oko 4 žlicecrnog vina
Ukrašavanje
maloDr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
1

Priprema

Namastite kalup za kuglof. Zagrijte pećnicu.
 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmutite. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i rum i miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom umiješajte naizmjenično s crnim vinom u dva navrata kratko na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte najprije bademe, a potom ribanu čokoladu. Stavite tijesto u kalup za kuglof i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: dolje

3

Ostavite kolač nakon pečenja još 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki, tek ga potom odvojite, izvadite i ostavite da se hladi još 30 minuta.

4

Preljev

Šećer u prahu prosijte i s crnim vinom izradite gusti preljev. Preljev stavite još preko toplog kolača, pospite kolač ukrasnim zvjezdicama i ostavite da se stvrdne.