Flag

Krafne s kremom od pudinga

oko 12 komada
Teško
80
Slasne krafne od dizanog lisnatog tijesta, punjene laganom kremom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pečeno pecivo bez nadjeva možete, po želji, uvaljati u šećer u prahu ili poprskati šećernim preljevom.
Recipe Tips
Krafne od lisnatog tijesta mogu se bez nadjeva pripremiti i dan ranije.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano lisnato tijesto
½ pakiranjaduboko zamrznutog lisnatog tijesta (225 g)
500 gpšeničnog brašna
1 pakiranjesvježeg kvasca
30 gšećera
1 ½ razom pune žličicesoli
50 gmekog maslaca
250 mlmlijeka
1jaje (veličine M)
Za prženje
maslo
Nadjev
1 omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
300 mlmlijeka (hladnog)
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Preljev
100 gšećera u prahu
4 - 5 žličicevode
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
1

Priprema

Odmrznite lisnato tijesto prema uputama na omotu.

2

Dizano lisnato tijesto

Stavite brašno u posudu i razmrvljeni kvasac. Dodajte sve ostale sastojke osim lisnatog tijesta i mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto, miješajući oko 5 minuta najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini.

3

Radnu površinu pospite brašnom, a tijesto još jednom kratko promijesite i razvaljajte u pravokutnik (oko 40 x 30 cm). Na polovicu tijesta (30 x 20 cm) položite odmrznute listove lisnatog tijesta (po potrebi ih izrežite na potrebnu veličinu). Pritom sa svih strana ostavite slobodan rub. Poklopite drugom polovicom tijesta i pritisnite na rubovima. Tijesto ponovno razvaljajte u pravokutnik (oko 50 x 30 cm). Sa kraćih strana preklopite tijesto prema sredini tako da se rubovi tijesta međusobno dodiruju. Druge dvije strane preklopite na način da nastanu 4 sloja tijesta. Omotajte tijesto u foliju za čuvanje svježine i stavite ga oko 1 sat u hladnjak.

4

Tijesto s dužom stranom položite uz rub radne površine i još jednom razvaljajte kao što je gore opisano, preklopite i ponovno stavite sat vremena u hladnjak.

5

Tijesto razvaljajte u pravokutnik (oko 40 x 30 cm) i izrežite približno 12 krugova (promjera 10 cm). U sredini svakog kruga izrežite otvor (promjera oko 3 cm). Krugove tijesta i male krugove ostavite prekrivene da se dižu tako dugo dok se vidno ne povećaju.

6

Prženje

U međuvremenu mast za prženje zagrijte u loncu ili u fritezi na temperaturu od 180 °C, tako da se oko drške kuhače stvore mjehurići kada je uronite u masnoću. Prstenove tijesta pržite tako da plutaju s obje strane po kipućoj masnoći, sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite te ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom papiru i ohlade na kuhinjskoj rešetki. Isti postupak ponovite s malim komadima tijesta i ostacima tijesta.

7

Punjenje

Pečene prstenove prerežite vodoravno. Prašak za Puding Galetta kratko istucite u posudi mikserom (metlicama) zajedno s mlijekom i tučenim vrhnjem. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde i nanesite na donji dio prerezanih prstenova. Poklopite gornjim dijelom tijesta.

8

Od šećera u prahu i vode izradite rijetki preljev te potom po želji poprskajte ili premažite krafne.

  • Pečeno pecivo bez nadjeva možete, po želji, uvaljati u šećer u prahu ili poprskati šećernim preljevom.
  • Krafne od lisnatog tijesta mogu se bez nadjeva pripremiti i dan ranije.