Flag

Humus od bundeve

oko 5 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Ovaj fini humus s pečenom bundevom i češnjakom idealan je kao namaz ili umak
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Humus s bundevom prikladan je kao namaz za (prepečeni) kruh, dip ili kao umak za tjesteninu. Pritom humus s nekoliko žlica kipuće vode umiješajte u umak i pomiješajte s ocijeđenom tjesteninom.
Recipe Tips
Humus čuvajte na hladnom i tamnom mjestu (maksimalno 4 tjedna). Otvorene staklenke ponovno poprskajte s malo maslinovog ulja.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Smjesa za humus
2 žlicemaslinovog ulja (za lim za pečenje)
265 gslanutka (odgovara približno 1 limenci)
1 kgHokaido bundeva
5režnja češnjaka
15grančica svježeg timijana
1 dlmaslinovog ulja
1 žlicašećera od trske
sok od 1 limuna
oko 2 žličicesoli
maločilija u prahu
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
Dodatno
oko 2 dlmaslinovog ulja
1

Kistom premažite lim za pečenje maslinovim uljem. Slanutak ostavite da se ocijedi na cjedilu. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C


Bundevu operite, prepolovite i žlicom izvadite sjemenke. Narežite bundevu na ploške. Ogulite režnjeve češnjaka i prepolovite po dužini. Timijan operite i tapkanjem osušite. Stavite te sastojke na lim za pečenje i poprskajte s oko 2 žlice maslinovog ulja (od 100 ml). Stavite lim u pećnicu. Na polovici vremena pečenja okrenite bundevu i češnjak.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

2

Pečenu bundevu, češnjak i timijan (od velikih stabljika samo listovi) stavite u veliki lonac. Dodajte ostale sastojke. Izradite sve u fini pire i još jednom začinite začinima. Sve zakuhajte i vruće punite u staklenke. Poprskajte s malo maslinovog ulja, zatvorite zatvaračima s navojem (twist-off) i ostavite da stoji oko 5 minuta na poklopcu.

  • Humus s bundevom prikladan je kao namaz za (prepečeni) kruh, dip ili kao umak za tjesteninu. Pritom humus s nekoliko žlica kipuće vode umiješajte u umak i pomiješajte s ocijeđenom tjesteninom.
  • Humus čuvajte na hladnom i tamnom mjestu (maksimalno 4 tjedna). Otvorene staklenke ponovno poprskajte s malo maslinovog ulja.