Flag

Džem od jagoda i kokosa

oko 1 staklenka
Lagano
40
Jednostavan a poseban recept za ovaj preukusni džem koji će zadovoljiti sva nepca
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 mlsoka od jagoda
100 gkokosovog brašna
100 gjagode (očišćenih)
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
50 mlruma (po želji)
1 omotDr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
500 gšećera
600 gjagode
1

Priprema

U 400 ml soka od ocijeđenih jagoda dodajte kokosovo brašno, pa 5 minuta kuhajte u poklopljenom loncu na srednjoj vatri.

2

Jagode operite i ostavite da se ocijede. Očistite ih pa sitno isjeckajte. Jagode, masu sa kokosom, limunovu koricu i po želji rum stavite u lonac. Šećer pomiješajte sa Džemfixom 2:1 i umiješajte u voćnu smjesu. Stalno miješajte na jakoj vatri, dok ne provri, pa uz stalno miješanje kuhajte barem još 2 - 3 minute. 

3

Skinite sa vatre. Eventualno uklonite pjenu i odmah sipajte do vrha u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima, okrenite naopako i ostavite da staklenke tako odstoje otprilike 5 minuta.