Flag

Džem od jagoda i bijele čokolade

oko 3 staklenki po 350 ml
Lagano
20
Džem s čokoladnom notom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Džem možete pripremiti i sa zamrznutim jagodama. Voće odmrznite te iskoristite i sok koji voće pusti.
Recipe Tips
Umjesto bijele čokolade možete koristiti i Dr. Oetker bijelu kuvertiru (glazuru).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Džem od jagoda
950 gsitno narezanih jagoda
60 gsitno nasjeckane bijele čokolade
1 pakiranjeDr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (500 g)
Picture - Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (500 g)
1

Džem od jagoda

Jagode izmiješajte sa želirnim šećerom i zakuhajte uz miješanje.

Vrijeme kuhanja: oko 3 Minute

2

Džem maknite sa štednjaka i umiješajte čokoladu.

3

Vrući džem ulijte do ispod ruba u staklenke i zatvorite.

  • Džem možete pripremiti i sa zamrznutim jagodama. Voće odmrznite te iskoristite i sok koji voće pusti.
  • Umjesto bijele čokolade možete koristiti i Dr. Oetker bijelu kuvertiru (glazuru).