Flag

Zvjezdice od marcipana

oko 60 - 70 komada
Lagano
80
Brzi i ukusni kolačići od marcipana koji će svima zapasti za oko
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje
Papir za pečenje
kalupi za kekse u obliku zvijezde

Sastojci

Prhko tijesto
100 gmarcipan mase
200 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmekog maslaca (ili margarina)
50 gšećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
6 kapiarome gorkog badema (iz tube)
Za ukrašavanje
200 gšećera u prahu
oko 3 žlicevode
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Mini dekora Creation blue
Dr. Oetker Mini dekora Sweet Rose
Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Mini dekora Creation blue
Picture - Dr. Oetker Mini dekora Sweet Rose
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače
1

Prhko tijesto

Marcipan naribajte na kuhinjskom ribežu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a potom na srednjoj brzini i izradite tijesto. Ostavite tijesto pokriveno da stoji u hladnjaku oko 30 minuta.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno 3 mm, izrezujte zvijezde različite veličine (promjera oko 5 – 9 cm), stavite na lim za pečenje i pecite. Pazite da na jedan lim stavljate zvijezde podjednake veličine.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

4

Ukrašavanje

Šećer u prahu i vodu pomiješajte u gusti preljev. Premažite kekse i odmah pospite ukrasima. Ostavite preljev da se stvrdne i ukrasite kekse pastelnim šećernim pismom.