Flag

Zimska rum torta s voćem

16 komada
Srednje teško
70
Biskvit od kakaa s voćem u rumu, nadjeveno tučenim vrhnjem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Voće u rumu
500 gvoća po izboru (marelice, maline, kupine, jagode) ili mješavine bobičastog voća (duboko zamrznuto)
200 mlruma
100 gšećera
Biskvit s kakaom
5jaja (veličine M)
150 gšećera
1 prstohvatsoli
½ žličicaDr. Oetker Arome ruma
malocimeta
130 gglatkog brašna
20 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Punjenje
3 omotaDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
Nadjev
¼ ltučenog slatkog vrhnja
1 žlicašećera u prahu (prosijanog)
malocimeta
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Za ukrašavanje
keksa božićnih po izboru
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Voće u rumu

Pomiješajte voće s rumom i šećerom i ostavite da stoji cca 2 dana u hladnjaku.

2

Biskvit s kakaom

Za tijesto mikserom (metlicama) kremasto istucite jaja sa šećerom, soli, aromom i cimetom. Pomiješajte brašno s kakaom u prahu, prosijte preko kremaste smjese i umiješajte kuhačom. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Stavite smjesu u okrugli kalup za torte (Ø26 cm) čije je dno obloženo papirom za pečenje i poravnajte.

Stavite kalup na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

4

Ohlađenu tortu jednom prerežite i oko dna torte stavite obruč kalupa za torte.

5

Punjenje

Voće u rumu i sok pomiješajte s preljevom za torte. Miješajući zakuhajte i neposredno prije želiranja raspodijelite po dnu torte. Na to stavite gornji dio biskvita i lagano pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 3 sata na hladnom.