KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zimska rum torta s voćem

Biskvit od kakaa s voćem u rumu, nadjeveno tučenim vrhnjem

16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zimska rum torta s voćem

Voće u rumu:

500 g voća po izboru (marelice, maline, kupine, jagode) ili mješavine bobičastog voća (duboko zamrznuto)
200 ml ruma
100 g šećera

Biskvit s kakaom:

5 jaja (veličine M)
150 g šećera
1 prstohvat soli
½ žličica Dr. Oetker Aroma ruma
malo cimeta
130 g glatkog brašna
20 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Punjenje:

3 omota Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog

Nadjev:

¼ l tučenog slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu (prosijanog)
malo cimeta
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Za ukrašavanje:

keksa božićnih po izboru

preparation

Priprema

1

Voće u rumu

Pomiješajte voće s rumom i šećerom i ostavite da stoji cca 2 dana u hladnjaku.

2

Biskvit s kakaom

Za tijesto mikserom (metlicama) kremasto istucite jaja sa šećerom, soli, aromom i cimetom. Pomiješajte brašno s kakaom u prahu, prosijte preko kremaste smjese i umiješajte kuhačom. 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

3

Stavite smjesu u okrugli kalup za torte (Ø26 cm) čije je dno obloženo papirom za pečenje i poravnajte.

Stavite kalup na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

4

Ohlađenu tortu jednom prerežite i oko dna torte stavite obruč kalupa za torte.

5

Punjenje

Voće u rumu i sok pomiješajte s preljevom za torte. Miješajući zakuhajte i neposredno prije želiranja raspodijelite po dnu torte. Na to stavite gornji dio biskvita i lagano pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 3 sata na hladnom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu