Vjesnici neba

Ukusni i zanimljivi blagdanski gosti.

oko 50 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vjesnici neba

Za lim za kolače:

papir za pečenje
kalup za izrezivanje u obliku zvijezde (7 cm)

Miješano tijesto:

250 g pšeničnog brašna
100 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
125 g maslaca ili margarina (omekšalog)
1 jaje (veličine M)
½ razom puna žličica Dr. Oetker Praška za pecivo za kekse

Nadjev:

oko 50 g čokolade za kolače krupno nasjeckane

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Čokoladnog pisma

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za kolače obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Miješano tijesto

Brašno s Praškom za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči tanko izvaljajte. Izrežite zvijezde i položite ih na lim.

3

Nadjev

Nekoliko komadića čokolade položite na „sredinu tijela". Dva nasuprotna kraka kao „ruke" preklopite preko čokolade i malo pritisnite. Stavite peći.

Vrijeme pečenja: 10 Minute

Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Zvijezdama nacrtajte oči i usta Čokoladnim pismom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne