KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Veseli medenjaci

Slatki medenjaci sa šećernim štapićima i ukrasima

oko 30 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Veseli medenjaci

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
kalupi za čovječuljke od medenjaka (7,5 cm)

Tijesto za medenjake:

200 g meda
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
15 g maslaca ili margarina
250 g pšeničnog brašna
250 g raženog brašna
1 omot Dr. Oetker Soda bikarbona
začini po želji (cimet, anis, klinčić, muškatni oraščić)
1 jaje (veličine M)
oko 5 žlice mlijeka

Osim toga:

aluminijska folija

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Fondant Dekor crveni
50 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
nešto Dr. Oetker Čokoladna srca
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela čokolada)

preparation

Priprema

1

Priprema

Za šećerne štapiće od bijelog i crvenog fondanta izradite trake promjera oko cm. Stavite ih jedne do druge i isprepletite po jednu crvenu i bijelu traku. Narežite na komade dužine oko 6 cm i oblikujte štapiće. Ostavite više sati da se suši (slika 1).

2

Tijesto za medenjake

Med sa šećerom, vanilin šećerom i maslacem ili margarinom zagrijavajte stalno miješajući u loncu, sve dok se masnoća i šećer u cijelosti ne otope. Smjesu stavite u posudu i ostavite da se ohladi. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Obje vrste brašna pomiješajte sa sodom te zajedno sa začinima, jajem i mlijekom dodajte smjesi šećera i masnoće te mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto. Tijesto u porcijama razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 1/2 cm i izrezujte čovječuljke od medenjaka. Od alu folije izradite nekoliko tankih valjaka i stavite ih nekolicini čovječuljaka u ruku (slika 2). Ruku preklopite preko toga i pritisnite. Stavite na lim za pečenje i pecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

Ukrašavanje

Valjke od alu folije vrlo oprezno izvucite iz ruku čovječuljaka i u ruku stavite šećerni štapić. Ukrasite čokoladnim srcima, ukrasima za kolače i šećernim pismom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu