Flag

Veganski mramorni kolač s napitkom od soje

oko 15 porcija
Lagano
20
Veganski mramorni kolač s biljnim uljem i napitkom od soje - lako se priprema bez jaja!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač se može pripremiti 3 dana unaprijed, a može se čak i zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
260 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 pakiranjeDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
200 gšećera
125 mlulja
250 mlnapitka od soje
Za umješati u tijesto
1 žlicakakao praha
2 žlicenapitka od soje
Posip
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1

Tijesto

Za smjesu pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u zdjelu za miješanje. Dodajte preostale sastojke jedan za drugim i miješajte mikserom dok smjesa ne postane glatka. Ulijte 2/3 smjese u namašćen, pobrašnjen kalup za kruh (11 x 25 cm). U ostatak smjese umiješajte kakao i 2 žlice sojinog napitka. Preko svijetle smjese rasporedite kakaovu masu i spiralno provucite vilicom da napravite mramorni uzorak.


Kalup stavite u pećnicu. Nakon 15-ak minuta kolač uzdužno prerežite nožem.

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Nakon pečenja kolač ostavite da se hladi u kalupu cca 10 minuta, okrenite naopako, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

2

Ukrašavanje

Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

  • Kolač se može pripremiti 3 dana unaprijed, a može se čak i zamrznuti.