Flag

Veganska pizza s povrćem

oko 6 komada
Lagano
40
Ukusna hrskava pizza s povrćem bez kvasca
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto 6 malih pizza, može se pripremiti i jedna velika (cca 28 x 35 cm).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Nadjev za pizzu
oko 300 gmiješanog povrća (npr. paprika, tikvice, gljive, mini rajčice, kukuruz)
200 gpasiranih rajčica
150 gveganskog sira
Tijesto za pizzu
250 gpšeničnog brašna
3 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žličicasoli
150 gDr. Oetker Creme Vega
oko 4 žlicevode
Za ukrašavanje
nekolikolistića bosiljka
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 220 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 200 °C

2

Priprema nadjeva

Paprike očistite te narežite na tanke trakice. Tikvice i gljive operite i narežite na sitne ploške. Operite i prepolovite rajčice. Ocijedite kukuruz. Veganski sir narežite na trakice ili naribajte.

3

Priprema tijesta za pizzu

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte preostale sastojke i sve mijesite oko 2 minute mikserom (kukom za tijesto) na najjačem stupnju da se dobije glatko tijesto.

4

Tijesto za pizzu oblikujte u valjak na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i izrežite na otprilike 6 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglu i razvaljajte valjkom na veličine oko 13 cm. Stavite tijesto za pizzu na lim za pečenje.

5

Svaki komad tijesta za pizzu premažite pasiranom rajčicom, a rub ostavite bez nadjeva. Vegansku pizzu nadjenite pripremljenim sastojcima po ukusu. Na kraju rasporedite sir i ispecite.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: 12 - 14 Minute


Po veganskoj pizzi nakon pečenja rasporedite listiće bosiljka i odmah poslužite.

  • Umjesto 6 malih pizza, može se pripremiti i jedna velika (cca 28 x 35 cm).