KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Vanilin štangice

Ukusni kolačići od tijesta sa sirom s prekrasnim mirisom vanilije

oko 8 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vanilin štangice

Za lim:

papir za pečenje

Tijesto:

1 Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
100 ml mlijeka
300 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g svježeg kravljeg sira (posnog)
100 ml ulja
100 g šećera
1 prstohvat soli
50 g Dr. Oetker Badem mljeveni

preparation

Priprema

1

Priprema

Mahunu vanilije uzdužno razrežite, ostružite srž i umiješajte u mlijeko. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini kratko izradite glatko tijesto. (Ne miješajte predugo, jer će se tijesto inače početi lijepiti!)

3

Tijesto pospite brašnom, izvadite ga iz posude i na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči podijelite na 8 jednako velikih komada. Od komada tijesta oblikujte otprilike 12 cm duge štangice koje položite na lim. Štangice više puta dijagonalno zarežite oštrim nožem i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Štangice zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu