Uskrsni kolačići

Ovi slatki američki keksi od ukusnog miješanog tijesta, ukrašeni poput pilića, pravi su mamac za poglede na svečanom uskrsnom stolu.

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskrsni kolačići

Miješano tijesto:

75 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)
250 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 ml mlijeka

Za premazivanje:

oko 2 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

200 g šećera u prahu
2 - 3 žlice soka od 1 limuna ili vode
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
1 šećerni ukrasi u obliku očiju
Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
malo Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače (crveno)

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite još jedan list papira za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Miješano tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjenično s mlijekom u dva navrata umiješajte na srednjoj brzini. 

3

Od polovice tijesta pomoću dvije žlice stavite na lim za pečenje 6 međusobno odvojenih hrpica. Vlažnim nožem dodatno ih oblikujte. Stavite prvi lim u pećnicu. Nakon približno 10 minuta pečenja premažite površinu keksa mlijekom. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 17 Minute

4

Od preostalog tijesta također stavite 6 hrpica tijesta na pripremljeni papir za pečenje.

5

Povucite kekse zajedno s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i ostavite ih da se ohlade. Pripremljene hrpice tijesta s papirom za pečenje povucite na lim za pečenje i pecite kao što je navedeno.

6

Ukrašavanje

Prosijte šećer u prahu, s limunovim sokom ili vodom izradite gusti preljev. Jestivom bojom obojite ga u žuto. Kekse premažite s donje strane preljevom, stavite po dva šećerna oka i nalijepite dekorativne cvjetiće. Ostavite da se stvrdne.
Šećerno pismo promijesite u tubi i na kekse nacrtajte kljun i stopala. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne