KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Uskrsni kolač

Šareni prhki kolač

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskrsni kolač

Za prhko tijesto:

250 g glatkog brašna
50 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 kapi arome gorkog badema
150 g maslaca (hladnog)
žumanjak (veličine M)
1 žlica hladne vode

Za premazivanje:

1 bjelanjak (veličine M)

Za šareni šećerni preljev:

150 g šećera u prahu
oko 3 žlice vruće vode
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Dekor roza kristalići
malo Dr. Oetker Dekor mix perle soft

preparation

Priprema

1

Za prhko tijesto

Za izradu tijesta prosijajte brašno po radnoj površini. Dodajte preostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju za čuvanje svježine i stavite oko 40 min. na hladno.

2

Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u krug promjera 26 cm i stavite u okrugli kalup promjera 26 cm koji prethodno namastite i pospite brašnom.

3

Za premazivanje

Pjenasto istucite bjelanjak i premažite tijesto tako da rub širine 1 cm ostane slobodan.

4

Razvaljajte preostalo tijesto, narežite ga na trake širine oko 1 cm i posložite karirani uzorak. Preostalo tijesto stavite kao rub širine 1 cm. Kalup stavite peći na srednju rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

5

Za ukrašavanje

Za šećerni preljev pomiješajte šećer u prahu s vodom i podijelite na 4 dijela. Obojite jestivim bojama i stavite u vrećice za štrcanje. Ispunite karo uzorak šećernim preljevom i ukrasite dekorima za ukrašavanje.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu