KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Uskrsna pinca u novom ruhu

Nova verzija uskrsne pince

oko 16 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskrsna pinca u novom ruhu

Dizano tijesto:

500 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 prstohvat soli
90 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
malo arome limuna (tekuće arome)
1 vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
1 vrh noža mljevenog pimenta
1 vrh noža mljevenog anisa
2 jaja (veličine M)
125 ml bijelog vina
125 ml mlijeka (mlako)
100 g maslaca (rastopljenog)
50 g grožđica

Za premazivanje:

1 razmućeno jaje (veličine M)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Za tijesto prospite brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte sol, šećer, vanilin šećer, aromu, začine, jaja, bijelo vino, mlijeko i maslac te mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Kratko umijesite grožđice. Ostavite pokriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Tijesto izlupajte (spljoštite i preklopite slijeva i zdesna prema sredini) i podijelite na četiri komada. Od komada tijesta oblikujte kugle te ih složite jednu do druge u kalup za torte s namašćenim dnom (Ø 26 cm). Ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže oko 20 minuta, a potom premažite jajetom.

Kalup stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

3

Za posipanje

Ohlađenu uskrsnu pincu pospite šećerom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu