KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Uskrsna Pavlova mini torta

Što ćemo staviti u naša beze gnijezda? Ukusnu kremu i fino voće

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskrsna Pavlova mini torta

Beze:

6 bjelanjaka
2 prstohvata soli
250 g šećera
2 žličice Dr. Oetker Original Gustina
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (zelena, žuta, crvena, plava)

Nadjev:

125 g milerama (oko 45 m.m.)
200 g sirnog namaza (Philadelphia®)
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
60 g džema od malina

Za ukrašavanje:

oko 12 malina
oko 24 čokoladnih bombona (u obliku jaja)
25 g pistacija (sjeckanih)

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 120 °C

Pećnica na vrući zrak 100 °C

Vrijeme pečenja

2

Beze

Bjelanjak i sol istucite u zdjeli mikserom (metlicama) na najvećoj brzini u vrlo čvrsti snijeg. Pomiješajte šećer i gustin. Mješavinu polako usipavajte u snijeg i istucite vrlo čvrstu smjesu. Stavite nekoliko kapi crvene jestive boje na smjesu i oprezno izmiješajte tako da dobijete mramornu strukturu. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku velike zvijezde (ø oko 12 mm). Na lim za pečenje istisnite oko 12 krugova (ø oko 7 cm) i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 120 Minuta

Isključite pećnicu. Beze gnijezda ostavite da odstoje preko noći u pećnici kako bi se „dodatno osušila“.

3

Nadjev

Mileram, sirni namaz, koricu limuna i džem izmiješajte u glatku smjesu. Raspodijelite smjesu po beze gnijezdima.

4

Ukrašavanje

Proberite maline. Tortice ukrasite malinama, čokoladnim jajima i pistacijama i odmah poslužite.