Ukusni tiramisu s kompotom od jabuka

Kremasti desert s kompotom od jabuka

oko 8 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ukusni tiramisu s kompotom od jabuka

Sastojci:

8 piškota (oko 80 g)
oko 250 ml soka od jabuke

Kompot od jabuka:

1 staklenka kompota od jabuka (količina 360 g)
2 žlice soka od jabuke
oko 20 g grožđica (npr. Sultana)
oko 25 g badema (sjeckanih u obliku štapića)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 razom puna žličica mljevenog cimeta

Krema:

250 g sira Mascarpone
150 g jogurta
20 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Za posipanje:

oko 2 žlice Dr. Oetker Lješnjak krokanta
malo mljevenog cimeta

preparation

Priprema

1

Priprema

Grubo usitnite piškote i podjednako ih rasporedite u desertne čaše (volumen čaše oko 150 ml) i namočite sokom od jabuka.

2

Kompot od jabuka

Velike komade jabuka iz kompota malo usitnite potom ih pomiješajte s ostalim sastojcima i rasporedite u desertne čaše.

3

Krema

Mascarpone pomiješajte s jogurtom, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kremu podjednako razdijelite po kompotu (u čašama). Tiramisu držite najmanje 4 sata ili najbolje preko noći u frižideru kako bi se stisnuo.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite krokantom od lješnjaka i cimetom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne