KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukusni tiramisu s kompotom od jabuka

Kremasti desert s kompotom od jabuka

oko 8 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ukusni tiramisu s kompotom od jabuka

Sastojci:

8 piškota (oko 80 g)
oko 250 ml soka od jabuke

Kompot od jabuka:

1 staklenka kompota od jabuka (količina 360 g)
2 žlice soka od jabuke
oko 20 g grožđica (npr. Sultana)
oko 25 g badema (sjeckanih u obliku štapića)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 razom puna žličica mljevenog cimeta

Krema:

250 g sira Mascarpone
150 g jogurta
20 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer

Za posipanje:

oko 2 žlice Dr. Oetker Lješnjak krokant
malo mljevenog cimeta

preparation

Priprema

1

Priprema

Grubo usitnite piškote i podjednako ih rasporedite u desertne čaše (volumen čaše oko 150 ml) i namočite sokom od jabuka.

2

Kompot od jabuka

Velike komade jabuka iz kompota malo usitnite potom ih pomiješajte s ostalim sastojcima i rasporedite u desertne čaše.

3

Krema

Mascarpone pomiješajte s jogurtom, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kremu podjednako razdijelite po kompotu (u čašama). Tiramisu držite najmanje 4 sata ili najbolje preko noći u frižideru kako bi se stisnuo.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite krokantom od lješnjaka i cimetom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu