KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukusni dunavski valovi

Dunavski valovi s višnjama i kremom od maslaca

oko 20 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ukusni dunavski valovi

Biskvit:

250 g maslaca
250 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
6 jaja (veličine M)
350 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice Dr. Oetker Kakao za kolače

Nadjev:

720 g višanja iz kompota (ocijeđenih)

Krema:

1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
½ l mlijeka
100 g šećera
250 g maslaca
sok od 1 limuna
malo Dr. Oetker Finesse korica limuna (pola naribanog limuna ili 5 kapi arome s okusom limuna)

Glazura:

100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
50 g kokosove masti

preparation

Priprema

1

Biskvit

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Postupno umiješajte jaja. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, prospite po smjesi i umiješajte kuhačom. Odvojite polovicu smjese i u nju umiješajte kakao.

2

Svijetlu smjesu izlijte na lim za pečenje (30 x 35 cm) koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom. Po tome raspodijelite tamnu smjesu i poravnajte. Zatim ravnomjerno po tome rasporedite višnje.

Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: 30 Minuta

3

Krema

Za kremu pomiješajte prašak za puding s mlijekom i šećerom prema uputama na omotu i uz miješanje skuhajte puding. Ostavite puding da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac pjenasto izmiješajte te umiješajte sok i koricu limuna. Postupno žlicom umiješajte puding. Kremu raspodijelite po kolaču i izravnajte.

4

Glazura

Za glazuru, na pari otopite kokosovu mast i čokoladu u vodenoj kupelji i dobro izmiješajte. Kolač po želji ukrasite glazurom

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu