KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Tortice s čokoladom i jagodama

Kolačići s jagodama

12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tortice s čokoladom i jagodama

Prhko tijesto:

180 g glatkog brašna
20 g Dr. Oetker Kakao za kolače
100 g šećera
1 prstohvat soli
125 g maslaca (hladnog)
žumanjak (veličine M)

Punjenje:

400 ml tučenog slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
50 g mekog maslaca
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 jaje (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)

Pokrov:

500 g jagoda (narezanih na ploškice)
4 žlice marmelade od jagoda

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Za izradu tijesta pospite brašno po radnoj površini. Redom dodajte preostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i ostavite oko 40 minuta da odstoji na hladnom mjestu.

2

Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova i oblikujte u kugle. Na pobrašnjenoj radnoj površini spljoštite u oblik kruga (promjera oko 10 cm). Krugove tijesta stavite u namašćen kalup za muffine i lagano pritisnite. Ostavite kalup da odstoji na hladnom oko 40 minuta.

3

Punjenje

Za punjenje zakuhajte tučeno slatko vrhnje. Maknite sa štednjaka, dodajte čokoladu i miješajući otopite. Maslac sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) istucite u kremastu smjesu. Pojedinačno umiješajte jaje i bjelanjak. Umiješajte ohlađeno tučeno slatko vrhnje s čokoladom i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Punjenje raspodijelite po tijestu u kalupu.

4

Kalup stavite na rešetku u donjoj polovici pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

5

Ohlađene čokoladne tortice izvadite iz kalupa i stavite na pladanj za kolače.

6

Pokrov

Tortice ukrasite jagodama.

7

Zagrijte marmeladu i premažite jagode.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu