KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta tiramisu

Klasičan desert kao kremasta torta uz popodnevnu kavu

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta tiramisu

Biskvit:

2 jaja
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
75 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1 žličica Dr. Oetker Kakao za kolače

Za namakanje:

1 žlica šećera
1 žlica Dr. Oetker Kakao za kolače
1 dl mlijeka
75 ml hladnog espressa ili jake kave
1 žlica Amaretta (likera od badema)

Krema:

250 g sira Mascarpone
125 g svježeg posnog sira
50 g šećera
1 žlica Amaretta (likera od badema)
2 ½ dl tučenog slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfix

Nadjev:

100 g piškota

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Kakao za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (promjera 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Jaja mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini oko 1 minutu u posudi, dok ne postignete pjenastu smjesu. Miješajući tijekom 1 minute dodajte vanilin šećer pomiješan sa šećerom i soli. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Za namakanje

Pomiješajte kakao u prahu i šećer i stalno miješajući zakuhajte s mlijekom. Dodajte espresso kavu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na pladanj za torte i poprskajte polovicom tekućine.

4

Krema

Pomiješajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatko vrhnje s Kremfixom istucite u čvrsto tučeno vrhnje i dodajte u smjesu. Polovicom kreme premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tekućinom koristeći kist. Premažite piškote ostatkom kreme. Tortu do konzumacije stavite u hladnjak.

5

Ukrašavanje

Neposredno prije posluživanja pospite kakaom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu