Torta tiramisu

Klasičan desert kao kremasta torta uz popodnevnu kavu

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta tiramisu

Biskvit:

2 jaja
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
75 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 žličica Dr. Oetker Kakaa za kolače

Za namakanje:

1 žlica šećera
1 žlica Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 dl mlijeka
75 ml hladnog espressa ili jake kave
1 žlica Amaretta (likera od badema)

Krema:

250 g sira Mascarpone
125 g svježeg posnog sira
50 g šećera
1 žlica Amaretta (likera od badema)
2 ½ dl tučenog slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Nadjev:

100 g piškota

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Kakaa za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (promjera 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Jaja mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini oko 1 minutu u posudi, dok ne postignete pjenastu smjesu. Miješajući tijekom 1 minute dodajte vanilin šećer pomiješan sa šećerom i soli. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Za namakanje

Pomiješajte kakao u prahu i šećer i stalno miješajući zakuhajte s mlijekom. Dodajte espresso kavu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na pladanj za torte i poprskajte polovicom tekućine.

4

Krema

Pomiješajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatko vrhnje s Kremfixom istucite u čvrsto tučeno vrhnje i dodajte u smjesu. Polovicom kreme premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tekućinom koristeći kist. Premažite piškote ostatkom kreme. Tortu do konzumacije stavite u hladnjak.

5

Ukrašavanje

Neposredno prije posluživanja pospite kakaom u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne