Za tijesto stavite brašno u posudu i dobro promiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo da se diže dok se ne udvostruči.
Tijesto izlupajte na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini) i ostavite da miruje oko 5 minuta. Tijesto razvaljajte u oblik kruga (Ø 26 cm), stavite u namašćeni kalup za torte (Ø 26 cm) i više puta probodite vilicom.
Za smjesu od badema zakuhajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom, medom i tučenim vrhnjem i ostavite da kuha oko 1 minutu. Maknite sa štednjaka i umiješajte listiće badema. Raspodijelite smjesu po tijestu i ostavite da stoji oko 10 minuta.
Kalup stavite na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180ºC
Pećnica na vrući zrak: 160ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit dva puta vodoravno prerežite. Podlogu od badema razrežite na 14 komada. Donji biskvit stavite na pladanj za torte i okružite obručem za torte, pritom ostavite slobodan rub od približno 1 cm.
Pire od malina stavite u posudu i metlicom za snijeg pomiješajte s jogurtom i šećerom. Želatinu pripremite prema uputama na omotu i pomiješajte s 1 žlicom smjese od malina i jogurta. Mješavinu želatine umiješajte u preostalu smjesu i kada se počne stvrdnjavati umiješajte tučeno vrhnje.
Oko 4 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (Ø 8 mm) i stavite na hladno. Polovicu preostale kreme premažite po donjem biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i premažite preostalom kremom i poravnajte. Tortu dva sata stavite na hladno.
Skinite obruč za torte i podijelite tortu na 14 komada. Vrećicom za ukrašavanje istisnite 14 krugova na tortu. Potom narezane komade podloge od badema raspodijelite po torti.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Pripremanje:80 Srednje teško14 komada