Flag

Torta s malinama i bademima

14 komada
Srednje teško
80
Klasik u voćnoj varijanti koju ćete obožavati
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za recept se mogu upotrijebiti i duboko smrznute maline.
 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
300 gglatkog brašna (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
150 mlmlijeka
50 gmaslaca (mekog)
Smjesa od badema
50 gmaslaca
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 žličicameda
50 mlhladnog tučenog vrhnja
100 gDr. Oetker Badem listića
Krema od malina
500 gmalina (pasiranih)
150 gjogurta
100 gšećera
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
350 ghladnog tučenog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Priprema

Za tijesto stavite brašno u posudu i dobro promiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo da se diže dok se ne udvostruči.

2

Tijesto izlupajte na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini) i ostavite da miruje oko 5 minuta. Tijesto razvaljajte u oblik kruga (Ø 26 cm), stavite u namašćeni kalup za torte (Ø 26 cm) i više puta probodite vilicom.

3

Smjesa od badema

Za smjesu od badema zakuhajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom, medom i tučenim vrhnjem i ostavite da kuha oko 1 minutu. Maknite sa štednjaka i umiješajte listiće badema. Raspodijelite smjesu po tijestu i ostavite da stoji oko 10 minuta.

4

Kalup stavite na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
 
 
Električna pećnica: 180ºC
Pećnica na vrući zrak: 160ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
 
Izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi.

5

Ohlađeni biskvit dva puta vodoravno prerežite. Podlogu od badema razrežite na 14 komada. Donji biskvit stavite na pladanj za torte i okružite obručem za torte, pritom ostavite slobodan rub od približno 1 cm.

6

Krema od malina

Pire od malina stavite u posudu i metlicom za snijeg pomiješajte s jogurtom i šećerom. Želatinu pripremite prema uputama na omotu i pomiješajte s 1 žlicom smjese od malina i jogurta. Mješavinu želatine umiješajte u preostalu smjesu i kada se počne stvrdnjavati umiješajte tučeno vrhnje.

7

Oko 4 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (Ø 8 mm) i stavite na hladno. Polovicu preostale kreme premažite po donjem biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i premažite preostalom kremom i poravnajte. Tortu dva sata stavite na hladno.

8

Ukrašavanje

Skinite obruč za torte i podijelite tortu na 14 komada. Vrećicom za ukrašavanje istisnite 14 krugova na tortu. Potom narezane komade podloge od badema raspodijelite po torti.

  • Za recept se mogu upotrijebiti i duboko smrznute maline.