KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s malinama i bademima

Klasik u voćnoj varijanti

14 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s malinama i bademima

Dizano tijesto:

300 g glatkog brašna (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
150 ml mlijeka
50 g mekog maslaca ili margarina

Smjesa od badema:

50 g maslaca
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 žličica meda
50 ml tučenog vrhnja za šlag
100 g Dr. Oetker Badem listići

Krema od malina:

500 g malina (pasiranih)
150 g jogurta
100 g šećera
6 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
350 g tučenog vrhnja za šlag

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto stavite brašno u posudu i dobro promiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo da se diže dok se ne udvostruči.

2

Tijesto izlupajte na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini) i ostavite da miruje oko 5 minuta. Tijesto razvaljajte u oblik kruga (Ø 26 cm), stavite u namašćeni kalup za torte (Ø 26 cm) i više puta probodite vilicom.

3

Smjesa od badema

Za smjesu od badema zakuhajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom, medom i tučenim vrhnjem i ostavite da kuha oko 1 minutu. Maknite sa štednjaka i umiješajte listiće badema. Raspodijelite smjesu po tijestu i ostavite da stoji oko 10 minuta.

4

Kalup stavite na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
 
 
Električna pećnica: 180ºC
Pećnica na vrući zrak: 160ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
 
Izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi.

5

Ohlađeni biskvit dva puta vodoravno prerežite. Podlogu od badema razrežite na 14 komada. Donji biskvit stavite na pladanj za torte i okružite obručem za torte, pritom ostavite slobodan rub od približno 1 cm.

6

Krema od malina

Pire od malina stavite u posudu i metlicom za snijeg pomiješajte s jogurtom i šećerom. Želatinu pripremite prema uputama na omotu i pomiješajte s 1 žlicom smjese od malina i jogurta. Mješavinu želatine umiješajte u preostalu smjesu i kada se počne stvrdnjavati umiješajte tučeno vrhnje.

7

Oko 4 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (Ø 8 mm) i stavite na hladno. Polovicu preostale kreme premažite po donjem biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i premažite preostalom kremom i poravnajte. Tortu dva sata stavite na hladno.

8

Ukrašavanje

Skinite obruč za torte i podijelite tortu na 14 komada. Vrećicom za ukrašavanje istisnite 14 krugova na tortu. Potom narezane komade podloge od badema raspodijelite po torti.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu