za ovaj recept Torta s malinama i bademima
300 g | glatkog brašna (prosijanog) |
1 omot | Dr. Oetker Kvasca instant |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 | jaje (veličine M) |
150 ml | mlijeka |
50 g | maslaca (mekog) |
50 g | maslaca |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 žličica | meda |
50 ml | hladnog tučenog vrhnja |
100 g | Dr. Oetker Badem listića |
500 g | malina (pasiranih) |
150 g | jogurta |
100 g | šećera |
6 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
350 g | hladnog tučenog vrhnja |
Za tijesto stavite brašno u posudu i dobro promiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo da se diže dok se ne udvostruči.
Tijesto izlupajte na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini) i ostavite da miruje oko 5 minuta. Tijesto razvaljajte u oblik kruga (Ø 26 cm), stavite u namašćeni kalup za torte (Ø 26 cm) i više puta probodite vilicom.
Za smjesu od badema zakuhajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom, medom i tučenim vrhnjem i ostavite da kuha oko 1 minutu. Maknite sa štednjaka i umiješajte listiće badema. Raspodijelite smjesu po tijestu i ostavite da stoji oko 10 minuta.
Kalup stavite na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180ºC
Pećnica na vrući zrak: 160ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit dva puta vodoravno prerežite. Podlogu od badema razrežite na 14 komada. Donji biskvit stavite na pladanj za torte i okružite obručem za torte, pritom ostavite slobodan rub od približno 1 cm.
Pire od malina stavite u posudu i metlicom za snijeg pomiješajte s jogurtom i šećerom. Želatinu pripremite prema uputama na omotu i pomiješajte s 1 žlicom smjese od malina i jogurta. Mješavinu želatine umiješajte u preostalu smjesu i kada se počne stvrdnjavati umiješajte tučeno vrhnje.
Oko 4 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (Ø 8 mm) i stavite na hladno. Polovicu preostale kreme premažite po donjem biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i premažite preostalom kremom i poravnajte. Tortu dva sata stavite na hladno.
Skinite obruč za torte i podijelite tortu na 14 komada. Vrećicom za ukrašavanje istisnite 14 krugova na tortu. Potom narezane komade podloge od badema raspodijelite po torti.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne