KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s iznenađenjem

Torta s efektom iznenađenja

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s iznenađenjem

Za kalup za torte (Ø 18 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto za biskvit 1:

50 g maslaca
3 jaja (veličine M)
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Tijesto za biskvit 2:

50 g maslaca
3 jaja (veličine M)
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Krema:

500 g mekog maslaca
100 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna

Nadjev:

150 g šarenih čokoladnih bombona

Osim toga:

1 Dr. Oetker Fondant bijela deka
75 g šarenih čokoladnih bombona

preparation

Priprema

1

Priprema

Otopite maslac u lončiću i ostavite da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto za biskvit

Ispecite 2 biskvita jedan za drugim: mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 min. istucite jaja u posudi za miješanje dok ne postanu pjenasta. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i kroz 1 minutu umiješajte u pjenastu smjesu jaja. Zatim tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko izmiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u kalup za tortu i poravnajte površinu. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

3

Odvojite obruč kalupa i uklonite ga. Iskrenite podlogu na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup pripremite kako je ranije opisano. Napravite drugi biskvit kako je gore opisano te ga ispecite.

4

Svaki biskvit vodoravno prerežite te iz 2 podloge u sredini izrežite krug (Ø otprilike 9 cm). Jedan biskvit bez izrezanog kruga položite na pladanj za tortu.

5

Krema

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte maslac dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte šećer u prahu i Finesse aromu i kratko istucite. Stavite punu žlicu kreme u vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje i odložite sa strane. Nanesite otprilike 1/3 kreme na donji sloj biskvita te na njega položite prvi biskvit s izrezanom sredinom. Nanesite gotovo polovicu kreme na taj biskvit i na njega položite idući biskvit s izrezanom sredinom. Na njega nanesite dobre 3/4 preostale kreme. Izgladite rubove rupe u sredini torte razmazivanjem kreme koja izlazi između podloga od biskvita u tankom sloju. Rupu ispunite šarenim čokoladnim dražejama i položite zadnji biskvit. Tortu u tankom sloju omažite preostalom kremom i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata (dok krema ne očvrsne).

6

Ukrašavanje

Fondant deku na foliji razvaljajte da bude malo veća (Ø otprilike 36 cm) te ju uz pomoć folije odmotajte na torti. Rub položite bez nabora i izgladite. Odrežite višak fondanta. Odrežite vrlo mali dio kuta vrećice za ukrašavanje ili vrećice za zamrzavanje i na tortu nanesite točkice kreme. Svaku točkicu ukrasite šarenom čokoladnom dražejom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu