za ovaj recept Torta s iznenađenjem
malo | masnoće |
papir za pečenje |
50 g | maslaca |
3 | jaja (veličine M) |
120 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
125 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
50 g | maslaca |
3 | jaja (veličine M) |
120 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
125 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
500 g | mekog maslaca |
100 g | šećera u prahu |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
150 g | šarenih čokoladnih bombona |
1 | Dr. Oetker Fondant bijela deka |
75 g | šarenih čokoladnih bombona |
Otopite maslac u lončiću i ostavite da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Ispecite 2 biskvita jedan za drugim: mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 min. istucite jaja u posudi za miješanje dok ne postanu pjenasta. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i kroz 1 minutu umiješajte u pjenastu smjesu jaja. Zatim tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko izmiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u kalup za tortu i poravnajte površinu. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.
Nivo pećnice donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Odvojite obruč kalupa i uklonite ga. Iskrenite podlogu na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup pripremite kako je ranije opisano. Napravite drugi biskvit kako je gore opisano te ga ispecite.
Svaki biskvit vodoravno prerežite te iz 2 podloge u sredini izrežite krug (Ø otprilike 9 cm). Jedan biskvit bez izrezanog kruga položite na pladanj za tortu.
U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte maslac dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte šećer u prahu i Finesse aromu i kratko istucite. Stavite punu žlicu kreme u vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje i odložite sa strane. Nanesite otprilike 1/3 kreme na donji sloj biskvita te na njega položite prvi biskvit s izrezanom sredinom. Nanesite gotovo polovicu kreme na taj biskvit i na njega položite idući biskvit s izrezanom sredinom. Na njega nanesite dobre 3/4 preostale kreme. Izgladite rubove rupe u sredini torte razmazivanjem kreme koja izlazi između podloga od biskvita u tankom sloju. Rupu ispunite šarenim čokoladnim dražejama i položite zadnji biskvit. Tortu u tankom sloju omažite preostalom kremom i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata (dok krema ne očvrsne).
Fondant deku na foliji razvaljajte da bude malo veća (Ø otprilike 36 cm) te ju uz pomoć folije odmotajte na torti. Rub položite bez nabora i izgladite. Odrežite višak fondanta. Odrežite vrlo mali dio kuta vrećice za ukrašavanje ili vrećice za zamrzavanje i na tortu nanesite točkice kreme. Svaku točkicu ukrasite šarenom čokoladnom dražejom.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne