Flag

Torta od višanja i banana

oko 12 komada
Srednje teško
40
Kremasta torta bez pečenja sa svježim sirom, jogurtom i bananama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za obruč za torte (Ø 26 cm)
pladanj za torte
papir za pečenje
Podloga od keksa
125 gmaslaca ili margarina
150 gpiškota
Nadjev
1 omotDr. Oetker Želatine mljevene
600 gsvježeg sira (12% m.m.)
300 gjogurta
2banane
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
50 gšećera
3 žlicedžema od višanja
100 mlnektara od banana
1

Priprema

Pladanj za tortu obložite listom papira za pečenje te na njega postavite zatvoreni obruč za torte.

2

Podloga od keksa

Piškote u vrećici za zamrzavanje valjkom fino namrvite. U malom loncu rastopite maslac. Umiješajte namrvljene piškote, masu unutar obruča kalupa za torte ravnomjerno raspodijelite i utisnite da dobijete podlogu. Podlogu do daljnje obrade stavite u hladnjak.

3

Nadjev

Želatinu namočite po uputi na omotu. Banane ogulite i narežite na oko 1/2 cm debele kriške. Mikserom (metlicama) dobro izmiješajte svježi sir s jogurtom, nektarom od banana, šećerom i vanilin šećerom. Želatinu otopite prema uputi na omotu i s pomiješajte s otprilike 4 žlice mase od svježeg sira. Masu sa želatinom umiješajte u masu od svježeg sira te 4 žlice kreme rasproedite po podlozi. Ploške banane ravnomjerno jednu pored druge posložite na kremu, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Na njih stavite ostalu kremu i poravnajte. Džem rasporedite u mrljama po kremi te vilicom spiralno umiješajte u kremu. Tortu stavite na 3 sata u hladnjak.

4

Lopaticom odvojite papir za pečenje i uklonite ga. Obruč kalupa za torte odvojite i skinite.