KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od višanja i banana

Kremasta torta bez pečenja sa svježim sirom, jogurtom i bananama

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od višanja i banana

Za obruč za torte (Ø 26 cm):

pladanj za torte
papir za pečenje

Podloga od keksa:

125 g maslaca ili margarina
150 g piškota

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Želatina mljevena
600 g svježeg sira (12% m.m.)
300 g jogurta
2 banane
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g šećera
3 žlice džema od višanja
100 ml nektara od banana

preparation

Priprema

1

Priprema

Pladanj za tortu obložite listom papira za pečenje te na njega postavite zatvoreni obruč za torte.

2

Podloga od keksa

Piškote u vrećici za zamrzavanje valjkom fino namrvite. U malom loncu rastopite maslac. Umiješajte namrvljene piškote, masu unutar obruča kalupa za torte ravnomjerno raspodijelite i utisnite da dobijete podlogu. Podlogu do daljnje obrade stavite u hladnjak.

3

Nadjev

Želatinu namočite po uputi na omotu. Banane ogulite i narežite na oko 1/2 cm debele kriške. Mikserom (metlicama) dobro izmiješajte svježi sir s jogurtom, nektarom od banana, šećerom i vanilin šećerom. Želatinu otopite prema uputi na omotu i s pomiješajte s otprilike 4 žlice mase od svježeg sira. Masu sa želatinom umiješajte u masu od svježeg sira te 4 žlice kreme rasproedite po podlozi. Ploške banane ravnomjerno jednu pored druge posložite na kremu, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Na njih stavite ostalu kremu i poravnajte. Džem rasporedite u mrljama po kremi te vilicom spiralno umiješajte u kremu. Tortu stavite na 3 sata u hladnjak.

4

Lopaticom odvojite papir za pečenje i uklonite ga. Obruč kalupa za torte odvojite i skinite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu