Torta od višanja i banana

Kremasta torta bez pečenja sa svježim sirom, jogurtom i bananama

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od višanja i banana

Za obruč za torte (Ø 26 cm):

pladanj za torte
papir za pečenje

Podloga od keksa:

125 g maslaca ili margarina
150 g piškota

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Želatine mljevene
600 g svježeg sira (12% m.m.)
300 g jogurta
2 banane
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g šećera
3 žlice džema od višanja
100 ml nektara od banana

preparation

Priprema

1

Priprema

Pladanj za tortu obložite listom papira za pečenje te na njega postavite zatvoreni obruč za torte.


2

Podloga od keksa

Piškote u vrećici za zamrzavanje valjkom fino namrvite. U malom loncu rastopite maslac. Umiješajte namrvljene piškote, masu unutar obruča kalupa za torte ravnomjerno raspodijelite i utisnite da dobijete podlogu. Podlogu do daljnje obrade stavite u hladnjak.


3

Nadjev

Želatinu namočite po uputi na omotu. Banane ogulite i narežite na oko 1/2 cm debele kriške. Mikserom (metlicama) dobro izmiješajte svježi sir s jogurtom, nektarom od banana, šećerom i vanilin šećerom. Želatinu otopite prema uputi na omotu i s pomiješajte s otprilike 4 žlice mase od svježeg sira. Masu sa želatinom umiješajte u masu od svježeg sira te 4 žlice kreme rasproedite po podlozi. Ploške banane ravnomjerno jednu pored druge posložite na kremu, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Na njih stavite ostalu kremu i poravnajte. Džem rasporedite u mrljama po kremi te vilicom spiralno umiješajte u kremu. Tortu stavite na 3 sata u hladnjak.


4

Lopaticom odvojite papir za pečenje i uklonite ga. Obruč kalupa za torte odvojite i skinite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne