Torta od sira

Klasična torta s kremom od svježeg sira i tučenog vrhnja

oko 14 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od sira

Smjesa za biskvit:

4 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
80 g glatkog brašna
20 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba

Smjesa od sira:

5 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
3 žumanjaka (veličine M)
180 g šećera
1 prstohvat soli
naribana korica 1 limuna
sok od 1/2 limuna
250 g svježeg sira (20% m.m.)
80 ml mlijeka
375 ml tučenog slatkog vrhnja

Za premazivanje i posipanje:

125 ml tučenog slatkog vrhnja
nekoliko prženih listića badema

Za posipavanje:

1 g šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Smjesa za biskvit

Za smjesu za biskvit mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Pomiješajte brašno i gustin, pospite po smjesi i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (26 cm Ø) obložen na dnu papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

3

Ostavite tortu da se ohladi. Od hladne torte odrežite gornji dio biskvita debljine oko 1 cm. Dno torte obložite rubom kalupa za torte.

4

Smjesa od sira

Za izradu smjese od sira pripremite želatinu prema uputama na omotu. Pjenjačom u vrućoj vodenoj kupelji pjenasto istucite žumanjak sa šećerom, soli, naribanom koricom limuna i sokom od limuna. Pripremljenu želatinu umiješajte u toplu smjesu sa žumanjcima. Umiješajte svježi sir i mlijeko. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje.

5

Raspodijelite smjesu od sira po podlozi torte i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji oko sat vremena na hladnom.

6

Odvojite rub kalupa od torte i polovicom tučenog vrhnja premažite površinu torte. Poklopite gornjim dijelom biskvita i lagano pritisnite.

7

Za premazivanje i posipanje

Rub torte oprezno premažite preostalim tučenim vrhnjem.

8

Donju trećinu torte pospite (ukrasite) listićima badema i stavite na hladno.

9

Za posipanje

Tortu prije posluživanja pospite šećerom u prahu koristeći šablonu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne