KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od sira

Klasična torta s kremom od svježeg sira i tučenog vrhnja

o 14 komada

uspijeva lako 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od sira

Smjesa za biskvit:

4 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
80 g glatkog brašna
20 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob

Smjesa od sira:

5 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
3 žumanjaka (veličine M)
180 g šećera
1 prstohvat soli
naribana korica 1 limuna
sok od 1/2 limuna
250 g svježeg sira (20% m.m.)
80 ml mlijeka
375 ml tučenog slatkog vrhnja

Za premazivanje i posipanje:

125 ml tučenog slatkog vrhnja
nekoliko prženih listića badema

Za posipavanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Smjesa za biskvit

Za smjesu za biskvit mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Pomiješajte brašno i gustin, pospite po smjesi i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (26 cm Ø) obložen na dnu papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: o 20 Minute

3

Ostavite tortu da se ohladi. Od hladne torte odrežite gornji dio biskvita debljine oko 1 cm. Dno torte obložite rubom kalupa za torte.

4

Smjesa od sira

Za izradu smjese od sira pripremite želatinu prema uputama na omotu. Pjenjačom u vrućoj vodenoj kupelji pjenasto istucite žumanjak sa šećerom, soli, naribanom koricom limuna i sokom od limuna. Pripremljenu želatinu umiješajte u toplu smjesu sa žumanjcima. Umiješajte svježi sir i mlijeko. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje.

5

Raspodijelite smjesu od sira po podlozi torte i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji oko sat vremena na hladnom.

6

Odvojite rub kalupa od torte i polovicom tučenog vrhnja premažite površinu torte. Poklopite gornjim dijelom biskvita i lagano pritisnite.

7

Za premazivanje i posipanje

Rub torte oprezno premažite preostalim tučenim vrhnjem.

8

Donju trećinu torte pospite (ukrasite) listićima badema i stavite na hladno.

9

Za posipanje

Tortu prije posluživanja pospite šećerom u prahu koristeći šablonu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu