za ovaj recept Torta od lješnjaka
Papir za pečenje |
4 | jaja (veličine M) |
120 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
120 g | pšeničnog brašna |
½ razom puna žličica | mljevenog cimeta |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
100 g | poprženih mljevenih lješanjaka |
800 g | hladnog tučenog vrhnja |
4 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
3 žlice | šećera |
100 g | poprženih mljevenih lješanjaka |
oko 50 g | poprženih mljevenih lješanjaka |
oko 18 | kuglica Giotto® |
List papira za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini pjenasto tucite 1 minutu. Šećer pomiješan vanilin šećerom usipavajte tijekom 1 minute i smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s cimetom i praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte mljevene lješnjake. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Biskvit odvojite od kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Povucite papir za pečenje. Biskvit jednom vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj za torte.
Tučeno vrhnje kratko istucite. Uz stalno miješanje uspite Kremfix i čvrsto istucite tučeno vrhnje. Kratko umiješajte vanilin šećer i šećer. Kratko dodajte mljevene lješnjake. Oko 3 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku zvijezde (promjera 12 mm). Polovicom kreme premažite donju podlogu. Stavite na to gornju podlogu i lagano pritisnite. Premažite preostalom kremom.
Nanesite oko 12 hrpica tučenog vrhnja, a sredinu torte pospite s polovicom mljevenih lješnjaka. Preostale lješnjake karticom za tijesto utisnite u rub torte. Ostavite tortu da stoji najmanje 2 sata u hladnjaku.
Neposredno prije posluživanja na hrpice tučenog vrhnja i na tortu stavite kuglice Giotto®.
Biskvitne podloge i cijela torta mogu se zamrznuti.
Kremu izravnajte karticom za tijesto ili grabilicom za tortu.
Radi zaštite od prskanja prilikom miješanja tučenog vrhnja, posudu oko miksera lagano prekrijte kuhinjskih papirom.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne