KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od jogurta, svježeg sira i jagoda

Kremasta torta sa svježim jagodama i finom kremom od jogurta

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jogurta, svježeg sira i jagoda

Za kalup za torte (Ø 24 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

4 jaja
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
80 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

350 g jagoda
10 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
500 g jogurta
200 g svježeg krem sira
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 žlica soka od 1 limuna

Za ukrašavanje:

oko 50 g bijele čokolade
oko 150 g jagoda
1 žlica pistacija (sjeckanih)

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini, tijekom 1 minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i uspite uz stalno miješanje tijekom 1 minute, pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte u smjesu na najmanjoj brzini. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Kalup gurnite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 28 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje pa biskvit jednom vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj za torte i obložite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa za torte.

4

Nadjev

Jagode operite, očistite i narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Zatim čvrsto istucite tučeno vrhnje. Nakon toga pomiješajte jogurt sa svježim kremastim sirom, šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Ocijeđenu želatinu zatim rastopite prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice kreme pomiješajte pjenjačom s otopljenom želatinom, potom umiješajte ostatak kreme. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje. Raspodijelite polovicu jagoda po podlozi tako da ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite polovicom kreme. Stavite drugu polovicu biskvita, raspodijelite preostale jagode tako da ponovno ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite ostatkom kreme i poravnajte. Tortu ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.

5

Ukrašavanje

Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite u vodenoj kupelji na niskoj temperaturi. Jagode operite, očistite, lagano prebrišite te zatim cijele uronite u čokoladu. Potom ukrasite pistacijama i ostavite da se osuše na papiru za pečenje.

6

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tortu ukrasite čokoladnim jagodama i pospite ostatkom pistacija.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu