za ovaj recept Torta od jogurta, svježeg sira i jagoda
malo | masnoće |
papir za pečenje |
4 | jaja |
80 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
80 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
350 g | jagoda |
10 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
200 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
500 g | jogurta |
200 g | svježeg krem sira |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 žlica | soka od 1 limuna |
oko 50 g | bijele čokolade |
oko 150 g | jagoda |
1 žlica | pistacija (sjeckanih) |
Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini, tijekom 1 minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i uspite uz stalno miješanje tijekom 1 minute, pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte u smjesu na najmanjoj brzini. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Kalup gurnite na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 28 Minuta
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.
Oprezno povucite papir za pečenje pa biskvit jednom vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj za torte i obložite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa za torte.
Jagode operite, očistite i narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Zatim čvrsto istucite tučeno vrhnje. Nakon toga pomiješajte jogurt sa svježim kremastim sirom, šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Ocijeđenu želatinu zatim rastopite prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice kreme pomiješajte pjenjačom s otopljenom želatinom, potom umiješajte ostatak kreme. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje. Raspodijelite polovicu jagoda po podlozi tako da ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite polovicom kreme. Stavite drugu polovicu biskvita, raspodijelite preostale jagode tako da ponovno ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite ostatkom kreme i poravnajte. Tortu ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.
Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite u vodenoj kupelji na niskoj temperaturi. Jagode operite, očistite, lagano prebrišite te zatim cijele uronite u čokoladu. Potom ukrasite pistacijama i ostavite da se osuše na papiru za pečenje.
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tortu ukrasite čokoladnim jagodama i pospite ostatkom pistacija.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne