KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od jogurta i panna cotte s jagodama

Prozračni biskvit s finim nadjevom od vrhnja, svježim jagodama i umakom od jagoda

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jogurta i panna cotte s jagodama

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Biskvit:

2 jaja (veličine M)
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
75 g pšeničnog brašna
½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

600 g slatkog vrhnja za šlag
60 g šećera
2 omota Dr. Oetker Instant Želatina Fix
300 g jogurta
750 g jagoda

Umak od jagoda:

250 g jagoda
oko 50 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini za 1 min. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, uspite uz stalno miješanje tijekom 1 min. pa masu tucite još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Tijesto u kalupu poravnajte. Kalup gurnite na rešetku u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Neka se podloga ohladi u kalupu na rešetki za kolače.

3

Nadjev

Slatko vrhnje sa šećerom ulijte u srednje veliki lonac, pustite da zakipi i kuhajte otprilike 1 min. Miješajući metlicom tijekom 1 min. umiješajte Želatine fix. Umiješajte jogurt, pa masu stavite u hladnjak dok ne počne želirati. Operite i očistite jagode. Kremu rasporedite po podlozi u kalupu. Pustite jagode da utonu u kremu. Tortu stavite najmanje 4 sata u hladnjak, najbolje preko noći.

4

Nožem od pribora za jelo pažljivo odvojite obruč kalupa za torte pa ga skinite. Kolač odvojite velikim nožem s dna kalupa i premjestite na pladanj za torte.

5

Umak od jagoda

Jagode operite, očistite, narežite na komade, zajedno sa šećerom stavite u blender i napravite pire. Tortu poškropite s umakom, a ostatak umaka poslužite sa strane.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu