Torta od jagoda, malina i mascarpone sira

Dekorativna torta s tučenim vrhnjem, svježim jagodama i malinama na čokoladnoj podlozi, sa svježim talijanskim sirom

12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jagoda, malina i mascarpone sira

Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

Papir za pečenje
malo masnoće

Biskvit:

4 jaja (veličine M)
120 g šećera
150 g pšeničnog brašna
2 razom pune žlice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
20 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Nadjev:

500 g jagoda
200 g malina
600 g hladnog tučenog vrhnja (hladnog)
3 omota Dr. Oetker Kremfixa
2 žlice šećera
3 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
500 g sira Mascarpone

Ukrašavanje:

matičnjak (nekoliko listića)

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno okruglog kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C

2

Biskvit

Jaja u zdjeli s mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvećoj brzini 1 minutu. Miješajući dodavajte šećer tijekom 1 minute i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. Pecite oko 35 minuta na donjoj trećini pećnice.

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit n kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, uklonite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit dva puta prerežite i stavite donji dio biskvita na pladanj za torte.

4

Nadjev

Jagode operite i očistite. Maline proberite. Polovicu jagoda prepolovite, a ostatak sitno narežite. Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite u zdjeli. Umiješajte mascarpone. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku zvjezdice (Ø 13 mm). Najprije gornju polovicu biskvita istisnite valove. Ukrasite polovicama jagoda i polovicom malina. Potom nadjev u obliku valova raspodijelite po drugoj polovici biskvita. Sitno narezane jagode i ostatak malina raspodijelite po sredini svakog biskvita. Spojite podloge lopaticom ili podizačem za torte. Tortu do konzumacije držite na hladnom.

5

Ukrašavanje

Tortu prije konzumacije ukrasite listićima matičnjaka.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne