Torta od jagoda i pjenušca

Kremasti kolač s jagodama i pjenušcem

16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jagoda i pjenušca

Tijesto:

100 g mekog maslaca
80 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličina M)
100 g glatkog brašna
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

150 g jagoda

Crvena krema:

300 g jagoda
6 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
90 g šećera u prahu (prosijanog)
100 ml pjenušca
250 ml tučenog slatkog vrhnja
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)

Svijetla krema:

4 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
100 ml pjenušca
60 g šećera u prahu (prosijanog)
350 ml tučenog slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

50 g jagoda (narezanih na tanke ploške)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Postepeno dodajte jaja. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, uspite u smjesu i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u okrugli kalup za torte obložen papirom za pečenje (26 cm Ø) i poravnajte. Kalup stavite na rešetku na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Uklonite obruč kalupa i ostavite da se pečeno tijesto ohladi.

3

Nakon što se ohladi, vratite obruč kalupa.

4

Nadjev

Sitno narežite jagode i raspodijelite po pečenom tijestu.

5

Crvena krema

Od jagoda izradite pire. Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem i umiješajte u pire od jagoda. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pirea od jagoda. Umiješajte ostatak pirea od jagoda. Kada se smjesa počne stezati, dodajte šlag i jestivom bojom obojite do željene nijanse.

6

Svijetla krema

Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pjenušca. Umiješajte ostatak pjenušca. Kada se smjesa počne stezati, umiješajte šlag.

7

Crvenom kremom premažite biskvit. Na to stavite svijetlu kremu i vilicom provucite kroz oba sloja tako da dobijete mramorni uzorak. Tortu ostavite oko 3 sata na hladnom.

8

Za ukrašavanje

Ploške jagoda s vrhom prema gore utisnite na rub torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne