KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od jagoda i pjenušca

Kremasti kolač s jagodama i pjenušcem

16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jagoda i pjenušca

Tijesto:

100 g mekog maslaca
80 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
2 jaja (veličina M)
100 g glatkog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

150 g jagoda

Crvena krema:

300 g jagoda
6 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
90 g šećera u prahu (prosijanog)
100 ml pjenušca
250 ml tučenog slatkog vrhnja
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)

Svijetla krema:

4 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
100 ml pjenušca
60 g šećera u prahu (prosijanog)
350 ml tučenog slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

50 g jagoda (narezanih na tanke ploške)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Postepeno dodajte jaja. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, uspite u smjesu i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u okrugli kalup za torte obložen papirom za pečenje (26 cm Ø) i poravnajte. Kalup stavite na rešetku na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Uklonite obruč kalupa i ostavite da se pečeno tijesto ohladi.

3

Nakon što se ohladi, vratite obruč kalupa.

4

Nadjev

Sitno narežite jagode i raspodijelite po pečenom tijestu.

5

Crvena krema

Od jagoda izradite pire. Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem i umiješajte u pire od jagoda. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pirea od jagoda. Umiješajte ostatak pirea od jagoda. Kada se smjesa počne stezati, dodajte šlag i jestivom bojom obojite do željene nijanse.

6

Svijetla krema

Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pjenušca. Umiješajte ostatak pjenušca. Kada se smjesa počne stezati, umiješajte šlag.

7

Crvenom kremom premažite biskvit. Na to stavite svijetlu kremu i vilicom provucite kroz oba sloja tako da dobijete mramorni uzorak. Tortu ostavite oko 3 sata na hladnom.

8

Za ukrašavanje

Ploške jagoda s vrhom prema gore utisnite na rub torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu