Flag

Torta od jagoda i pjenušca

16 komada
Srednje teško
60
Kremasti kolač s jagodama i pjenušcem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
100 gmekog maslaca
80 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2jaja (veličina M)
100 gglatkog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
150 gjagode
Crvena krema
300 gjagode
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
90 gšećera u prahu (prosijanog)
100 mlpjenušca
250 mltučenog slatkog vrhnja
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)
Svijetla krema
4 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
100 mlpjenušca
60 gšećera u prahu (prosijanog)
350 mltučenog slatkog vrhnja
Za ukrašavanje
50 gjagode (narezanih na tanke ploške)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Tijesto

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Postepeno dodajte jaja. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, uspite u smjesu i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u okrugli kalup za torte obložen papirom za pečenje (26 cm Ø) i poravnajte. Kalup stavite na rešetku na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Uklonite obruč kalupa i ostavite da se pečeno tijesto ohladi.

3

Nakon što se ohladi, vratite obruč kalupa.

4

Nadjev

Sitno narežite jagode i raspodijelite po pečenom tijestu.

5

Crvena krema

Od jagoda izradite pire. Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem i umiješajte u pire od jagoda. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pirea od jagoda. Umiješajte ostatak pirea od jagoda. Kada se smjesa počne stezati, dodajte šlag i jestivom bojom obojite do željene nijanse.

6

Svijetla krema

Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pjenušca. Umiješajte ostatak pjenušca. Kada se smjesa počne stezati, umiješajte šlag.

7

Crvenom kremom premažite biskvit. Na to stavite svijetlu kremu i vilicom provucite kroz oba sloja tako da dobijete mramorni uzorak. Tortu ostavite oko 3 sata na hladnom.

8

Za ukrašavanje

Ploške jagoda s vrhom prema gore utisnite na rub torte.