KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od jagoda

Ova jednostavna torta od jagoda s kremom od tučenog vrhnja lako se priprema; izvrsnog je okusa, a uspijeva bez želatine

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jagoda

Tijesto "Sve u jedan":

200 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
3 jaja (veličine M)

Nadjev:

oko 600 g jagoda
500 g hladnog tučenog vrhnja
½ omot Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija

Preljev:

1 omot Dr. Oetker Preljev za torte crveni
3 razom pune žlice šećera
250 ml vode

Za ukrašavanje:

2 žlice sjeckanih pistacija

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi. 

3

Povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom i stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte. 

4

Nadjev

Jagode operite, očistite i narežite svaku na 4 ili 6 komada. Tučeno vrhnje i Galetta puding stavite u posudu i mikserom (metlicama) čvrsto istucite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodijelite jagode po kremi.

5

Preljev

Preljev za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputama na omotu. Raspodijelite preljev po jagodama. Tortu od jagoda stavite u hladnjak na najmanje 2 sata da se ohladi.  

6

Ukrašavanje

Prsten za torte oprezno skinite i rub torte od jagoda ukrasite pistacijama. 

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu