Torta od jabuka, prekrivena

Sočni voćni kolač s hrskavim prhkim tijestom i puno ukusnog nadjeva od jabuke i grožđica.

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od jabuka, prekrivena

Za kalup za torte (promjera 26 cm):

malo masnoće

Nadjev od jabuka:

2 kg jabuka
100 g grožđica
100 g šećera
½ žličica mljevenog cimeta
5 kapi Dr. Oetker Arome ruma

Prhko tijesto:

300 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)
150 g mekog maslaca ili margarina

Za premazivanje:

1 žumanjak (veličine M)
1 žlica mlijeka

preparation

Priprema

1

Nadjev

Jabuke ogulite i narežite na komade. Jabuke, grožđice, polovicu šećera i cimet propirjajte miješajući u loncu, potom ostavite da se malo ohladi i začinite s aromom i ostatkom šećera. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte i više puta probodite vilicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici i kratko pecite. Ostatak tijesta omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite na hladno.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Dvije trećine tijesta koje ste stavili na hladno razvaljajte na veličinu kalupa za torte. Od ostatka tijesta oblikujte valjak. Valjak stavite kao rub na prethodno ispečenu podlogu i utisnite, tako da dobijete rub visine oko 3 cm. Nadjev od jabuka stavite na podlogu i malo poravnajte. Pokrov od prhkog tijesta lagano namotajte na valjak za tijesto i potom na nadjevu od jabuka ponovno odmotajte. Utisnite tijesto na rubu.

4

Premazivanje

Istucite žumanjak s mlijekom, premažite pokrov od prhkog tijesta i više puta probodite vilicom. Stavite kalup za tortu na rešetku u pećnici i pecite na istim postavkama temperature.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

5

Kalup za tortu stavite na kuhinjsku rešetku. Nožem odvojite obruč i skinite ga. Ostavite tortu od jabuka da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne