za ovaj recept Torta od jabuka, prekrivena
malo | masnoće |
2 kg | jabuka |
100 g | grožđica |
100 g | šećera |
½ žličica | mljevenog cimeta |
5 kapi | Dr. Oetker Arome ruma |
300 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 | jaje (veličine M) |
1 | bjelanjak (veličine M) |
150 g | mekog maslaca ili margarina |
1 | žumanjak (veličine M) |
1 žlica | mlijeka |
Jabuke ogulite i narežite na komade. Jabuke, grožđice, polovicu šećera i cimet propirjajte miješajući u loncu, potom ostavite da se malo ohladi i začinite s aromom i ostatkom šećera. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte i više puta probodite vilicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici i kratko pecite. Ostatak tijesta omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite na hladno.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Dvije trećine tijesta koje ste stavili na hladno razvaljajte na veličinu kalupa za torte. Od ostatka tijesta oblikujte valjak. Valjak stavite kao rub na prethodno ispečenu podlogu i utisnite, tako da dobijete rub visine oko 3 cm. Nadjev od jabuka stavite na podlogu i malo poravnajte. Pokrov od prhkog tijesta lagano namotajte na valjak za tijesto i potom na nadjevu od jabuka ponovno odmotajte. Utisnite tijesto na rubu.
Istucite žumanjak s mlijekom, premažite pokrov od prhkog tijesta i više puta probodite vilicom. Stavite kalup za tortu na rešetku u pećnici i pecite na istim postavkama temperature.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Kalup za tortu stavite na kuhinjsku rešetku. Nožem odvojite obruč i skinite ga. Ostavite tortu od jabuka da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne