Flag

Tiramisu s jagodama

oko 6 komada
Lagano
40
Klasičan i jednostavan desert sa svježim jagodama i piškotama koji će oduševiti sve sladokusce
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako tiramisu poslužujete u čašama, piškote malo usitnite.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gjagode
3 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
2 žlicekonjaka ili Calvadosa
100 gpiškota
1 pakiranjeDr. Oetker Tiramisu kreme
200 mlmlijeka (hladnog)
100 ghladnog tučenog vrhnja
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Tiramisu kreme
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Jagode operite i očistite. Oko 3 jagode srednje veličine ostavite sa strane za ukrašavanje. Preostale jagode sitno narežite. 1 omot vanilin šećera i 2 žlice espressa pomiješajte s jagodama. Pomiješajte preostali espresso, konjak i vanilin šećer. Stavite piškote u četvrtasti kalup (oko 20 x 30 cm). Natopite piškote tekućinom. Po tome raspodijelite jagode.

2

Tiramisu kremu pripremite s mlijekom i vrhnjem prema uputama na omotu. Raspodijelite kremu po jagodama i stavite najmanje 2-3 sata u hladnjak.

3

Prije posluživanja pospite tiramisu kakaom. Jagode narežite na tanke ploške i poput cvjetića stavite na desert.

  • Ako tiramisu poslužujete u čašama, piškote malo usitnite.