Strašni prstići

Keksi od prhkog tijesta za Halloween

oko 18 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Strašni prstići

Prhko tijesto:

170 g glatkog brašna
40 g integralnog pšeničnog brašna
70 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvat soli
120 g maslaca (hladnog)

Za nadjev:

badema (oguljenih)

Za premazivanje:

1 bjelanjak (veličine M)
malo Dr. Oetker Crvena boja za kolače

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Glatko brašno prosijte na radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama izmijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta na hladno.
 

2

Od tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak i podijelite ga na 18 jednakih komada. Tijesto duguljasto izvaljajte, oblikujte prste i stavite na dva lagano namašćena lima za pečenje. Drškom noža oblikujte nabore na koži i nadjenite bademima. Stavite kekse oko 20 minuta na hladno.

3

Premazivanje

Bjelanjak lagano istucite i premažite kekse.
 
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Bademe na ohlađenim keksima prije posluživanja premažite jestivom bojom. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne