Sočni kolač od bundeve

Dekorirajte ukusan jesenski kolač.

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočni kolač od bundeve

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

600 g Hokaido bundeva
100 g oraha
4 jaja (veličine M)
200 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
300 ml ulja (npr. suncokretovog)
400 g pšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 ½ žličice Dr. Oetker Sode bikarbone
1 žličica mljevenog cimeta
½ žličica ribanog muškatnog oraščića
100 g grožđica

Nadjev:

400 g svježeg krem sira
1 žlica limunovog soka
50 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

200 g Dr. Oetker Marcipan mase
25 g šećera u prahu
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače
klinčić i

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Bundevu operite, narežite na kriške, uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Orahe ugrubo narežite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

U posudu za miješanje stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom (metlicama) 2 minute dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte ulje. Na srednjoj brzini kratko umiješajte brašno, Backin, sodu bikarbonu, cimet i muškatni oraščić. Umiješajte orahe, grožđice i naribanu bundevu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu i gurnite ga na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 65 Minute

Odvojite rub kalupa i uklonite ga. Iskrenite kolač, odvojite dno kalupa. Skinite papir za pečenje, preokrenite kolač natrag na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte kremasti sir i limunov sok. Umiješajte šećer u prahu. Nadjev nanesite na kolač u obliku valova. Stavite kolač na hladno mjesto.

4

Ukrašavanje

Umijesite marcipan i šećer u prahu. Dodajte nekoliko kapi crvene i žute jestive boje dok marcipan ne poprimi narančastu boju (preporuča se upotreba jednokratnih rukavica). Marcipan izvaljajte u valjak i narežite na 12 jednakih dijelova. Oblikujte ih u kuglice i urežite crte nožem. Umetnite klinčiće na mjesto "peteljke" i "očiju" i priložite ih uz komad torte prilikom posluživanja.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne