KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sočni kolač od bundeve

Dekorirajte ukusan jesenski kolač.

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočni kolač od bundeve

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

600 g Hokaido bundeva
100 g oraha
4 jaja (veličine M)
200 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
300 ml ulja (npr. suncokretovog)
400 g pšeničnog brašna
1,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1,5 žličice Dr. Oetker Soda bikarbona
1 žličica mljevenog cimeta
0,5 žličice ribanog muškatnog oraščića
100 g grožđica

Nadjev:

400 g svježeg krem sira
1 žlica limunovog soka
50 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

200 g Dr. Oetker Marcipan masa
25 g šećera u prahu
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače
klinčić i

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Bundevu operite, narežite na kriške, uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Orahe ugrubo narežite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

U posudu za miješanje stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom (metlicama) 2 minute dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte ulje. Na srednjoj brzini kratko umiješajte brašno, Backin, sodu bikarbonu, cimet i muškatni oraščić. Umiješajte orahe, grožđice i naribanu bundevu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu i gurnite ga na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 65 Minuta

Odvojite rub kalupa i uklonite ga. Iskrenite kolač, odvojite dno kalupa. Skinite papir za pečenje, preokrenite kolač natrag na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte kremasti sir i limunov sok. Umiješajte šećer u prahu. Nadjev nanesite na kolač u obliku valova. Stavite kolač na hladno mjesto.

4

Ukrašavanje

Umijesite marcipan i šećer u prahu. Dodajte nekoliko kapi crvene i žute jestive boje dok marcipan ne poprimi narančastu boju (preporuča se upotreba jednokratnih rukavica). Marcipan izvaljajte u valjak i narežite na 12 jednakih dijelova. Oblikujte ih u kuglice i urežite crte nožem. Umetnite klinčiće na mjesto "peteljke" i "očiju" i priložite ih uz komad torte prilikom posluživanja.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu