KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sočni kolač od bundeve

Dekorirajte ukusan jesenski kolač.

o 16 komada

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočni kolač od bundeve

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

600 g Hokaido bundeva
100 g oraha
4 jaja (veličine M)
200 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
300 ml ulja (npr. suncokretovog)
400 g pšeničnog brašna
1,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1,5 žličice Dr. Oetker Soda bikarbona
1 žličica mljevenog cimeta
0,5 žličice ribanog muškatnog oraščića
100 g grožđica

Nadjev:

400 g svježeg krem sira
1 žlica limunovog soka
50 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

200 g Dr. Oetker Marcipan masa
25 g šećera u prahu
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače
klinčić i

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Bundevu operite, narežite na kriške, uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Orahe ugrubo narežite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

U posudu za miješanje stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom (metlicama) 2 minute dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte ulje. Na srednjoj brzini kratko umiješajte brašno, Backin, sodu bikarbonu, cimet i muškatni oraščić. Umiješajte orahe, grožđice i naribanu bundevu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu i gurnite ga na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 65 Minute

Odvojite rub kalupa i uklonite ga. Iskrenite kolač, odvojite dno kalupa. Skinite papir za pečenje, preokrenite kolač natrag na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte kremasti sir i limunov sok. Umiješajte šećer u prahu. Nadjev nanesite na kolač u obliku valova. Stavite kolač na hladno mjesto.

4

Ukrašavanje

Umijesite marcipan i šećer u prahu. Dodajte nekoliko kapi crvene i žute jestive boje dok marcipan ne poprimi narančastu boju (preporuča se upotreba jednokratnih rukavica). Marcipan izvaljajte u valjak i narežite na 12 jednakih dijelova. Oblikujte ih u kuglice i urežite crte nožem. Umetnite klinčiće na mjesto "peteljke" i "očiju" i priložite ih uz komad torte prilikom posluživanja.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu