za ovaj recept Sočna torta s voćem i sirom Mascarpone
malo | masnoće |
150 g | pšeničnog brašna |
1 vrh noža | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
1 žlica | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | mekog maslaca ili margarina |
1 razom puna žličica | pšeničnog brašna (za rub) |
300 g | miješanog bobičastog voća (npr. maline, višnje, ribiz) |
200 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
4 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | sira Mascarpone (svježi talijanski sir) |
125 g | svježeg sira (20% masnoće) |
3 žlice | likera Maraschino |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
Namastite dno kalupa za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte preostale sastojke (osim 1 žličice brašna) i mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini, sve dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu. Polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za pečenje i stavite obruč kalupa. U ostatak tijesta umijesite 1 žličicu brašna i oblikujte valjak. Valjak utisnite uz rub kalupa i spojite s podlogom od tijesta tako da dobijete kalup od tijesta s rubom visine približno 5 cm. Tijesto više puta probodite vilicom i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Odvojite tijesto od dna kalupa za pečenje i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki. Ohlađeno tijesto stavite na pladanj za torte.
Pripremite voće. Maline proberite, višnje operite, izvadite koštice i prepolovite. Ribiz operite i otrgnite bobice s peteljki. Nekoliko bobica voća ostavite sa strane za ukrašavanje. Slatko vrhnje istucite s 1 omotom Kremfixa. U posudi pomiješajte sir Mascarpone sa svježim sirom, likerom, šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna i 3 omota Kremfixa. Oprezno umiješajte polovicu čvrsto tučenog šlaga i voća. Kremu ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Preostali šlag razmažite po kremi i vanjskom stranom žlice, u šlagu, iscrtajte spiralu. Tortu stavite oko 30 minuta u hladnjak.
Tortu ukrasite preostalim voćem.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne