Sočna torta s voćem i sirom Mascarpone

Kremasta torta sa svježim voćem za ljetno osvježenje

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočna torta s voćem i sirom Mascarpone

Za kalup za torte (Ø 18 cm) ili:

Za kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlica Dr. Oetker Kakaa za kolače
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g mekog maslaca ili margarina
1 razom puna žličica pšeničnog brašna (za rub)

Nadjev:

300 g miješanog bobičastog voća (npr. maline, višnje, ribiz)
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omota Dr. Oetker Kremfixa
250 g sira Mascarpone (svježi talijanski sir)
125 g svježeg sira (20% masnoće)
3 žlice likera Maraschino
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte preostale sastojke (osim 1 žličice brašna) i mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini, sve dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu. Polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za pečenje i stavite obruč kalupa. U ostatak tijesta umijesite 1 žličicu brašna i oblikujte valjak. Valjak utisnite uz rub kalupa i spojite s podlogom od tijesta tako da dobijete kalup od tijesta s rubom visine približno 5 cm. Tijesto više puta probodite vilicom i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Odvojite tijesto od dna kalupa za pečenje i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki. Ohlađeno tijesto stavite na pladanj za torte.

3

Nadjev

Pripremite voće. Maline proberite, višnje operite, izvadite koštice i prepolovite. Ribiz operite i otrgnite bobice s peteljki. Nekoliko bobica voća ostavite sa strane za ukrašavanje. Slatko vrhnje istucite s 1 omotom Kremfixa. U posudi pomiješajte sir Mascarpone sa svježim sirom, likerom, šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna i 3 omota Kremfixa. Oprezno umiješajte polovicu čvrsto tučenog šlaga i voća. Kremu ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Preostali šlag razmažite po kremi i vanjskom stranom žlice, u šlagu, iscrtajte spiralu. Tortu stavite oko 30 minuta u hladnjak.

4

Ukrašavanje

Tortu ukrasite preostalim voćem.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne