KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sočna torta s voćem i sirom Mascarpone

Kremasta torta sa svježim voćem za ljetno osvježenje

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočna torta s voćem i sirom Mascarpone

Za kalup za torte (Ø 18 cm) ili:

Za kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlica Dr. Oetker Kakao za kolače
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g mekog maslaca ili margarina
1 razom puna žličica pšeničnog brašna (za rub)

Nadjev:

300 g miješanog bobičastog voća (npr. maline, višnje, ribiz)
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omota Dr. Oetker Kremfix
250 g sira Mascarpone (svježi talijanski sir)
125 g svježeg sira (20% masnoće)
3 žlice likera Maraschino
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte preostale sastojke (osim 1 žličice brašna) i mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini, sve dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu. Polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za pečenje i stavite obruč kalupa. U ostatak tijesta umijesite 1 žličicu brašna i oblikujte valjak. Valjak utisnite uz rub kalupa i spojite s podlogom od tijesta tako da dobijete kalup od tijesta s rubom visine približno 5 cm. Tijesto više puta probodite vilicom i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Odvojite tijesto od dna kalupa za pečenje i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki. Ohlađeno tijesto stavite na pladanj za torte.

3

Nadjev

Pripremite voće. Maline proberite, višnje operite, izvadite koštice i prepolovite. Ribiz operite i otrgnite bobice s peteljki. Nekoliko bobica voća ostavite sa strane za ukrašavanje. Slatko vrhnje istucite s 1 omotom Kremfixa. U posudi pomiješajte sir Mascarpone sa svježim sirom, likerom, šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna i 3 omota Kremfixa. Oprezno umiješajte polovicu čvrsto tučenog šlaga i voća. Kremu ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Preostali šlag razmažite po kremi i vanjskom stranom žlice, u šlagu, iscrtajte spiralu. Tortu stavite oko 30 minuta u hladnjak.

4

Ukrašavanje

Tortu ukrasite preostalim voćem.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu