KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Snježna torta

Kremasta torta ukrašena bezeom

8 - 10 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Snježna torta

Za okrugli kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Nadjev:

3 bjelanjaka (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

Biskvit:

100 g mekog maslaca ili margarina
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
žumanjka (veličine M)
100 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Badem mljeveni
3 žlice kremastog likera (npr. Baileys®)

Punjenje:

2 omota Dr. Oetker Krema za torte vanilija
2 omota Dr. Oetker Krema za torte čokolada
475 ml mlijeka
25 ml kremastog likera (2 žlice, npr. Baileys®)
25 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada
2 omota Dr. Oetker Finesse korica naranče

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Namastite dno kalupa za torte. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 160 °C

Pećnica na vrući zrak oko 140 °C

2

Nadjev

Bjelanjak u posudi istucite mikserom (metlicama) u vrlo čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Smjesu s bjelanjkom stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø oko 8 mm).

3

Biskvit

Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i bademima te kratko umiješajte u 2 porcije, potom naizmjenično dodajte liker mješajući na srednjoj brzini. Tijesto razmažite po dnu kalupa za torte. Po tome istisnite snijeg u obliku točkica (slika 1). Prethodno odvojite oko 2-3 žlice za borove. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 55 Minuta

4

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Biskvit odmah odvojite od dna kalupa za torte i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Smanjite temperaturu pećnice. Na lim istisnite oko 8-10 sitnih borova, oko 4 x 7 cm (slika 2) i ispecite.

Električna pećnica oko 120 °C

Pećnica na vrući zrak oko 100 °C

Vrijeme pečenja: oko 60 Minuta

Ukrase od bjelanjaka odmah pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohlade na limu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.

5

Punjenje

Biskvit za tortu jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. Kreme za tortu s okusom čokolade pripremite prema uputama na omotu s 225 ml mlijeka i 25 ml kremastog likera. Umiješajte ribanu čokoladu i premažite kremom donju podlogu. Pripremite kreme za tortu s okusom vanilije prema uputama s mlijekom i koricama od naranče te premažite po kremi od čokolade. Gornji biskvit narežite na 8 – 10 komada i raspodijelite po kremi. Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite tortu šećerom u prahu, a na rub torte utisnite borove od beze smjese.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu