Snježna torta

Kremasta torta ukrašena bezeom

8 - 10 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Snježna torta

Za okrugli kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Nadjev:

3 bjelanjaka (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Biskvit:

100 g mekog maslaca ili margarina
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 žumanjka (veličine M)
100 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Badema mljevenih
3 žlice kremastog likera (npr. Baileys®)

Punjenje:

2 omota Dr. Oetker Krema za torte vanilija
2 omota Dr. Oetker Kreme za torte od čokolade
475 ml mlijeka
25 ml kremastog likera (2 žlice, npr. Baileys®)
25 g Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
2 omota Dr. Oetker Finesse korica naranče

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Namastite dno kalupa za torte. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 160 °C

Pećnica na vrući zrak oko 140 °C

2

Nadjev

Bjelanjak u posudi istucite mikserom (metlicama) u vrlo čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Smjesu s bjelanjkom stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø oko 8 mm).

3

Biskvit

Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i bademima te kratko umiješajte u 2 porcije, potom naizmjenično dodajte liker mješajući na srednjoj brzini. Tijesto razmažite po dnu kalupa za torte. Po tome istisnite snijeg u obliku točkica (slika 1). Prethodno odvojite oko 2-3 žlice za borove. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute

4

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Biskvit odmah odvojite od dna kalupa za torte i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Smanjite temperaturu pećnice. Na lim istisnite oko 8-10 sitnih borova, oko 4 x 7 cm (slika 2) i ispecite.

Električna pećnica oko 120 °C

Pećnica na vrući zrak oko 100 °C

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Ukrase od bjelanjaka odmah pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohlade na limu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.

5

Punjenje

Biskvit za tortu jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. Kreme za tortu s okusom čokolade pripremite prema uputama na omotu s 225 ml mlijeka i 25 ml kremastog likera. Umiješajte ribanu čokoladu i premažite kremom donju podlogu. Pripremite kreme za tortu s okusom vanilije prema uputama s mlijekom i koricama od naranče te premažite po kremi od čokolade. Gornji biskvit narežite na 8 – 10 komada i raspodijelite po kremi. Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite tortu šećerom u prahu, a na rub torte utisnite borove od beze smjese.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne