Flag

Šnite s marmeladom

oko 33 komada
Srednje teško
50
Lagani biskvit s kremom od pudinga i vina i sočnom marmeladom od marelica.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje (30 x 35 cm)

Sastojci

Za ukrašavanje
oko 100 gmarmelade od marelica
Krema
375 mlbijelog vina
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
250 gmekog maslaca
180 gšećera u prahu
Biskvit
4žumanjka (veličine M)
80 gšećera u prahu (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
4bjelanjka (veličine M)
120 gglatkog brašna
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1

Biskvit

Za biskvit žumanjke sa šećerom u prahu i  vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Istucite bjelanjak, postupno dodajte šećer, istucite u čvrstu smjesu i umiješajte kuhačom u smjesu sa žumanjkom. Prosijte brašno preko toga i umiješajte.
 

2

Smjesu ravnomjerno raspodijelite po limu za pečenje obloženom papirom za pečenje.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C


Izvadite ohlađeni biskvit i povucite papir za pečenje.

3

Krema

Vino i puding u prahu miješajući ukuhajte u puding. Maknite puding sa štednjaka i povremeno miješajući ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Maslac i šećer u prahu mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Izmiješajte puding u glatku smjesu i umiješajte žlicu po žlicu u smjesu s maslacem.

4

Biskvit po dužini narežite na 3 trake. Spojite trake biskvita s 2/3 kreme. Površinu premažite polovicom preostale kreme. Ostavite kolač oko 20 minuta na hladnom.
 

5

Marmeladu glatko izmiješajte i ravno premažite površinu kolača. Preostalu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s malim glatkim otvorom i nanesite kremu u obliku rešetke. Ostavite kolač da stoji 2 sata na hladnom.
Kolač prepolovite jednom po duljini i režite na male šnite